REAL MADRID

Najskuplji realovac u povijesti razbjesnio navijače bijegom s utakmice

Screenshot: Youtube

REAL ga je platio 101 milijun eura, a on se prije par dana ozlijedio čak 28. put u pet i pol godina koliko je u klubu, zbog čega prilično iritira navijače. 

Prije par dana napisali smo ovo povodom najnovije u nepreglednom nizu ozljeda Garetha Balea, zbog koje je morao izaći na poluvremenu utakmice Villarreal - Real (2:2), predzadnjeg neuspjeha Reala u prvenstvu.

Odmah nakon tog neuspjeha, slijedio je pravi debakl, domaći poraz (0:2) od Real Sociedada, kojim je Real Madrid u 18. kolu ispao iz borbe za španjolski naslov s obzirom na to da mu vodeća Barcelona, koja je i aktualni prvak, bježi deset bodova. 

Vječno ozlijeđeni Bale uspio je naljutiti madridiste iako ničim nije skrivio ovaj teški poraz i to zato što zbog spomenute ozljede nije igrao.

Utakmicu je gledao iz lože. Ali prema izjavama očevidaca na stadionu, tako i onih koji su ga vidjeli i snimili po izlasku s Bernabeua, Bale je stadion napustio već u 78. minuti.

Tako je napravio isto što su uradile i tisuće navijača Reala, koji su otišli s Bernabeua puno prije kraja meča ogorčeni lošom igrom kluba za koji navijaju.

I dok je Baleov razlog najvjerojatnije bio taj da izbjegne gužvu u prometu nakon meča, navijači mu žestoko zamjeraju što je ovim prekršio nepisano pravilo.

Igrači koji nisu u kadru za utakmicu, kao što je bio slučaj s Baleom, nisu obavezni biti s momčadi prije, za vrijeme i poslije meča.

Ali s obzirom na iznimno tešku situaciju u kojoj se nalazi "najgori Real od početka milenija", od svih igrača se očekuje da pokažu solidarnost i zajedništvo. 

Posebno od onog koji je najskuplji igrač Reala u povijesti.

Edwin Congo, bivši nogometaš Reala, za španjolske medije komentirao je Baleov potez: "U vrijeme kada sam ja bio u klubu, krajem 90-ih i početkom 2000-ih takav potez ijednog igrača, a posebno nekog od najboljih i najplaćenijih, bio je apsolutno nezamisliv. Bez obzira na rezultat, radilo se o meni koji sam bio mlad i rezerva ili o nekom od glavnih igrača, zatim jesi li u sastavu ili na tribinama, morali smo nakon utakmice otići do terena i kasnije u svlačionicu te ostati tamo do kraja, posebno nakon poraza. To je nužno kao znak poštovanja prema suigračima i navijačima. Ponavljam, to se moralo tako raditi posebno nakon poraza".

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više