PRIJETNJE I RASIZAM Hajduku rekordna kazna, prijeti i pražnjenje Poljuda

Foto: Hina, Dalmatinski portal

HAJDUK je saznao kaznu za uvredljivo skandiranje, nepročitanu poruku podrške Bruni Mariću, bakljadu i izlazak na teren u majicama koje nisu prijavljene HNS-u proteklog vikenda protiv Splita.

Hajduk će platiti najveću kaznu ove sezone - 50 tisuća kuna. Uz to, dobio je i posljednje upozorenje pred pražanjenje tribina Poljuda!

Podsjetimo, Hajduk se nije uključio u HNS-ovu kampanju podrške sucu Bruni Mariću, koji je prošlog tjedna pretučen u Stobreču. U to ime suci su na utakmicama prošlog kola nosili majice s natpisom "Crveni karton nasilju, svi za jednog jedna za sve", a Hajdukovi čelnici za derbi sa Splitom udarili su kontru Savezu porukom "Stop nasilju u hrvatskom nogometu". Čelnici splitskog kluba na čelu s predsjednikom Kosom susret su pratili s navijačima na tribini, odakle su se sijevale prijetnje Mariću i ostalim sucima.

Navijači su skandirali "Mariću Srbine, čakija ti ne gine", "Dobit ćete batine"... 

"Nedopustivo je da se klub tijekom utakmice nije ogradio od prijetnji, rasizma, ali i baklji koje su upadale u teren. Posebno jer je Hajduk recidivist", kazao nam je disciplinski sudac Pavičić. 

Predsjednik Hajduka Kos zasada nije kažnjen, no to ne znači da neće biti. Disciplinski sudac HNS-a sad je proveo postupak samo protiv klubova, a još je nepoznato hoće li u posebnom postupku biti provedena istraga protiv Kosa kao fizičke i odgovorne osobe kluba koji je odbio postupiti prema napucima delegata. 

"Za dom spremni" na Rujevici

Rijeka i Osijek kažnjeni su zbog uzvika navijača "Za dom spremni". Osijek će platiti 20 tisuća kuna jer su njihovi navijači bili inicijatori i nije im prvi put, a domaćin Rijeka 10 tisuća.

Igrač NK Osijek Zoran Arsenić koji je na utakmici Rijeka-Osijek isključen zbog dvije opomene kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim iznosom od 3.000 kuna.

Na istoj utakmici kod navijačkih skupina oba kluba u 83. minuti zabilježeno je neprimjereno i nedopušteno skandiranje zbog čega je HNK Rijeka kažnjen sa 10.000 kuna a NK Osijek iznosom od 20.000 kuna (recidiv-članak 88. DP HNS).

Na utakmici Hajduk-Split na sjevernoj tribini stadiona gdje je smještena navijačka skupina Torcida u više navrata tijekom utakmice paljene su baklje pri čemu je u 12. i 25. minuti nekoliko ubačeno u teren za igru pa je utakmica dva puta morala biti privremeno zaustavljena. Također, na samom početku utakmice te u 57. minuti na istoj tribini evidentirano je skandiranje prijetećih poruka prema sucu Mariću. Kako se radi o učestalom ponavljanju prekršaja iz članka 67. DP HNS te ponovljenom prekršaju iz članka 88. DP HNS, izrečena je objedinjena novčana kazna HNK Hajduk u iznosu od 50.000 kuna

Zbog pet opomenutih igrača na utakmici Inter Z.-Cibalia, NK Cibalia mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja (čl. 54. DP HNS).

Istra kažnjena zbog ispada na juniorskoj utakmici

NK Istra 1961 mora platiti kaznu od 10.000 kuna zbog propusta u organizaciji utakmice 7. kola Prve HNL-juniori Istra 1961-Dinamo. Po završetka utakmice nekoliko gledatelja vrijeđalo je suce izvan ograđenog dijela igrališta na putu prema svlačionicama pri čemu je jedan od njih rukom u leđa udario suca utakmice. Izgrednici su zadržani od strane zaštitara i privedeni policiji. Na istoj utakmici prijavljen je junior NK Istra 1961 Vladimir Burić zbog vrijeđanja suca po završetku utakmice (naknadno se ispričao sucu) pa je kažnjen zabranom igranja na dvije utakmice.

Igrač pionirske momčadi NK Inter-Zaprešić Kiridon Malota i kadetske Jakov Blagus koji su isključeni na utakmicama 10. kola Prve HNL pionira i kadeta također su kažnjeni sa po dvije utakmice zabrane igranja. Sa po jednom utakmicom zabrane igranja kažnjeni su kadet RNK Split Josip Brdar i pionir NK Zagreb Frano Medić koji su isključeni zbog dvije opomene na utakmicama 10. kola.

Pročitajte više