Najveća srpska zvijezda oprašta se od reprezentacije sa samo 29 godina?

Foto: Armando Babani/EPA

VELIKO razočaranje vlada u Srbiji nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva. Srbija je natjecanje u skupini E završila iza Brazila i Švicarske s jednom pobjedom. 

Odmah nakon odlučujućeg poraza od Brazila (2:0), oglasio se Nemanja Matić i najavio mogućnost povlačenja iz reprezentacije.

"Potreban mi je odmor, odigrao sam više od 60 utakmica ove sezone. Emotivno sam dosta ispražnjen. Što se tiče sljedećih kvalifikacija, vidjet ćemo. Ne volim kalkulirati, ako budem mogao dati maksimum, razgovarat ćemo, ako ne budem, povući ću se", rekao je 29-godišnji Matić i osvrnuo se na utakmicu.

"Pružili smo dobar otpor Brazilcima, ali nismo ih uspjeli zaustaviti u pojedinim situacijama. Imali smo svojih prilika i poluprilika, no nismo ih iskoristili. To momčadi poput Brazila kažnjavaju."

Veznjak Manchester Uniteda osvrnuo se i na nastup Srbije u Rusiji.

"Drago mi je što smo vratili Srbiju na svjetsku mapu, što se ponovno čuje za nas i što možemo braniti boje svoje zemlje na ovakvom natjecanju. Jedino žalimo za drugim poluvremenom protiv Švicarske. Morali smo tada odigrati bolje. Morali smo pametnije."

Matić je za Srbiju debitirao prije 10 godina, a do danas je odigrao 43 utakmice i postigao dva pogotka.

Pročitajte više