KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Najveći Bugarin plačući se ispričavao Sterlingu zbog sunarodnjaka majmuna

Foto: EPA


RASISTIČKI i nacistički ispadi bugarskih navijača obilježili su utakmicu Bugarska - Engleska (0:6) odigranu prije dva tjedna u kvalifikacijama za Euro.

Rasistička sramota u Bugarskoj

Utakmicu na stadionu Vasil Levski u Sofiji užasno mučnom učinili su navijači domaćih jer su tijekom cijelog meča provocirali brojne tamnopute gostujuće nogometaše majmunskim hukanjem i uvredama.

Sudac Ivan Bebek je zbog toga dva puta prekidao utakmicu, ali to ništa nije pomoglo da se smire bugarski divljaci, kao što situaciju ništa lakšom nisu učinile ni molbe bugarskog kapetana Ivelina Popova, koji je na poluvremenu apelirao na navijače da prestanu s vrijeđanjem.

Stoičkov danima plače

Hristo Stoičkov, legenda Barcelone i svjetskog nogometa te globalno najpoznatiji Bugarin, jako teško je podnio ispade svojih sunarodnjaka na utakmici. Stoičkov, koji živi u Americi, u intervjuu za jednu od tamošnjih televizijskih postaja na španjolskom je, komentirajući ponašanje bugarskih navijača na tom meču, zatražio najteže kazne za počinitelje i organizatore utakmica na kojima se događaju takvi ispadi:

"Mečeve na kojima se događa takvo nešto treba odmah prekidati, a klubove i reprezentacije čiji navijači rade takvo nešto mora se, kao svojevremeno engleske, izbacivati na pet godina iz međunarodnih natjecanja. Navijačima koji to rade treba zabraniti pristup stadionima." Kada je to izgovorio, Stoičkov se rasplakao i rekao ostalima u studiju: "Što mislite, da je meni lako izreći ovo o mom narodu?".

Bivši suigrač sredio mu Sterlingov broj

Stoičkov je napravio još jedan korak kako bi sprao ljagu sa svoje zemlje i sunarodnjaka. Sky Sports saznaje da je nakon utakmice nazvao Raheema Sterlinga, tamnoputog napadača Engleske koji je bio meta rasističkih napada u Bugarskoj, kako bi mu se ispričao zbog toga. Tijekom video poziva i razgovora sa Sterlingom, kojeg je dogovorio preko Txikija Begiristaina, Cityjevog direktora i svog bivšeg suigrača iz Barcelone Stoičkov se opet rasplakao.

Sterling se inače najbolje osvetio bugarskim majmunima tako što je bio zaslužan za pola golova koje je njegova reprezentacija zabila u Sofiji, a engleski navijači tamo zato su pjevali domaćima "Rasistički gadovi, crnac vam je zabio gol!"

Pročitajte više