Nakon teških riječi belgijske legende Kompany shvatio da nije Bog

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je trijumfalno napustio Manchester City Vincent Kompany odlučio se vratiti u svoj Anderlecht i pomoći mu da izađe iz jedne od najvećih kriza u povijesti slavnog belgijskog kluba.

Uprava Anderlechta je Kompanyju ponudila da bude trener, igrač i kapetan, a 33-godišnji reprezentativac Belgije tu je ponudu prihvatio bez razmišljanja o tome je li sposoban za takav zalogaj.

"Otišao kao princ, vratio se kao kralj", pisalo je na velikom transparentu koji su navijači slavnog belgijskog kluba izvjesili tijekom debi utakmice Kompanyja u novoj ulozi.

Međutim, vrlo brzo se pokazalo da Kompany nije dorastao takvoj ulozi i nakon očajnih rezultata dao je otkaz na funkciju trenera te će ostati samo kapetan i igrač.

Naime, Anderlecht s Kompanyjem na čelu ima najgori start u prvenstvu u posljednjoj 21 godini. Nakon četiri kola imaju dva remija i dva poraza i nalaze se na bijednom 13. mjestu.

Legendarni Marc Degryse, bivši igrač Anderlechta i član prve zlatne generacije belgijskog nogometa, oštro je kritizirao Kompanyja.

''Kompany je dobar nogometaš, ali samo je čovjek. On misli da je bog. Treneri reprezentativne pauze koriste kako bi radili s igračima, a on će biti u sastavu reprezentacije Belgije protiv San Marina i Škotske, zatim će otići u Manchester, gdje će igrati utakmicu njemu u čast. Znam da neki vole imati puno posla, ali često se dogodi da postanu previše zatrpani'', rekao je Degryse pa nastavio:

''Kompany bi o tome trebao razmisliti. Da je neki drugi stoper pogriješio kao što je pogriješio on, Kompany bi ga sigurno kritizirao i izbacio iz sljedeće utakmice. Naravno da ne mislim da bi trebao prestati igrati, ali ako je iskren kao trener, sigurno ne može biti zadovoljan sa sobom kao igračem.''

Kompany je poslušao belgijsku legendu, shvatio je da nije svemoguć i više nije trener.

Pročitajte više