NAPOLI RAZBIJEN U FIRENCI Juventus korak do naslova doveo jedan od najvećih rivala

Foto: Getty Images/Guliver Image

FIORENTINA - NAPOLI 3:0 u 35. kolu Serie A. Porazom napolitanaca tri kola prije kraja prvenstva, Juventus je došao jako blizu sedmog uzastopnog Scudetta.

Nakon što je Juve sinoćnjom dramatičnom pobjedom kod Intera (3:2) pobjegao na četiri boda prednosti ispred jedinog rivala Napolija, čekalo se gostovanje te momčadi kod Viola.
 
Napoli bi se pobjedom vratio na samo bod iza Juvea i nadao se da pobjedama do kraja i neuspjehom Juvea kod Rome može osvojiti naslov.
 
Ali, čini se da od toga neće biti ništa.
 
Jer Napoli je teško poražen kod Fiorentine. Ironija je što je Juventus korak do novog naslova (pobjedom nad Napolijem) doveo klub koji je jedan od njegovih najvećih rivala.
 
Za Napoli je sve krenulo po zlu od samog početka. U 8. minuti sudac Mazzoleni pokazao je na penal za Fiorentinu, a stoperu gostiju Kaliodou Koulibalyju žuti karton. Nakon konzultacija s video-asistentom, promijenio je odluku; umjesto penala dosudio je slobodan udarac s ruba kaznenog prostora, ali Koulibaly je kao zadnji čovjek dobio crveni karton.

Sarri je odmah reagirao i umjesto veznjaka Jorginha uveo stopera Tonellija. Tako je začepio rupu u obrani, ali je ostao bez balansa na sredini, jer Jorginho mu je ključni igrač.
 
Giovanni Simeone u 34. minuti dovodi Fiorentinu u vodstvo, nakon čega je bilo jako teško očekivati da Napoli uskrsne iz kadrovskog i rezultatskog minusa.
 
Sarri je u 58. minuti pokušao uvođenjem Milika i Zielinskog umjesto Mertensa i Hamšika, ali umjesto toga četiri minute kasnije Simeone je zabio svoj i Fiorentinin drugi gol.
 
U zadnjoj minuti dodao je i treći za konačnih 3:0.
 
Milan Badelj igrao je za Fiorentinu do 84. minute. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više