Navijači bijesni na Gavranovića, a Rijeka tvrdi da je Švicarac imao opravdan razlog zašto nije igrao protiv Dinama

Foto: HNK Rijeka

RIJEKA je u subotu na Maksimiru izgubila od Dinama s 1:3, Modri su Riječima pobjegli na ogromnih devet bodova, a aktualni prvak se porazom u Zagrebu vrlo vjerojatno već u ovako ranoj fazi prvenstva oprostio od titule i do kraja prvenstva borit će se s Osijekom i Hajdukom barem za drugo mjesto.
 
Rijeka je odigrala blijedo, nije to bila ni sjena onog moćnog stroja od prije par mjeseci i navijači su s pravom razočarani. Ipak, za dobar dio njih krivac je čovjek koji uopće nije nastupio u subotu na Maksimiru. Mario Gavranović nije bio u momčadi, a navijači su to protumačili da Švicarac nije želio igrati protiv momčadi čiji će član vjerojatno postati na zimu.
 
Navijači bijesni i tvrde da je Gavranović odbio igrati pritiv bivšeg kluba, u Rijeci kažu da je ozlijeđen
 
Međutim, iz Rijeke je stigla potvrda da je Gavranović bio ozlijeđen i da zbog problema s aduktorom nije mogao istrčati u subotu.
 
''Po završenoj medicinskoj obradi i rezultatima magnetske rezonance utvrđeno je da se radi o akutnoj upali aduktora praćenoj otokom mišića, iz tog razloga upitan je nastup na sljedećoj utakmici. Pratit ćemo situaciju i nastaviti s tretmanima'', o slučaju Gavranović rekao je klupski liječnik Rijeke dr. Boban Dangubić. Oporavak kod ozljeda ovakve vrste može trajati od pet dana do tri tjedna.
 
Dakle, Rijeka je službenim kanalima poslala priopćenje, ali navijači u to ne vjeruju. Cijeli ovaj cirkus oko Gavranovića traje od posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, kad su u trenucima dok su isticali zadnji sati ljetne kupovine navijači u Hrvatskoj pratili čudan posao na relaciji Rujevica – Maksimir.
 
Tog dana hrvatska nogometna javnost čekala je službeno predstavljanje Nikole Vlašića na Goodison parku, no mladom Splićaninu trenutak slave oduzeo je švicarski reprezentativac koji je preko noći odlučio potpisati za Dinamo.
 
Gavranović ima s Rijekom ugovor do ljeta 2018., a duže vremena bilo je poznato kako bivši reprezentativac Švicarske nije želio produžiti ugovor s aktualnim prvakom Hrvatske. 
 
Napadač Rijeke istaknuo je želju kako bi rado došao u Dinamo, a čelni ljudi kluba s Rujevice mudro su zaključili da ga je bolje sad prodati i nešto zaraditi, nego riskirati s nezadovoljnim igračem koji bi sljedećeg ljeta Rujevicu mogao napustiti besplatno. 
 
Sve je bilo dogovoreno, a onda cirkus
 
U javnost su odmah izašli i detalji te trgovine. U Gavranovićev transfer bio je uključen i Domagoj Pavičić, Švicarac je na Maksimiru trebao zarađivati dvostruko više nego na Rujevici, oko pola milijuna eura, a Modri bi Rijeci iskeširali još milijun i pol eura. Nekoliko sati prije zatvaranja mercata, izgledalo je da je posao gotov, da se Dinamo opasno pojačao te da je konkurentu za naslov ukrao najboljeg igrača. Ali tada su se počeli događati problemi. Najprije, Pavičić je odbio odlazak u Rijeku, da bi kasnije ipak pristao doći na Rujevicu, a onda je iznenada iz priče izbačen i glavni akter - Mario Gavranović.
 
Ukratko, da bi smirila bijesne navijače, Rijeka se odrekla 1,5 milijuna eura da bi par mjeseci držala nezadovoljnog igrača koji će biti meta iživljavanja dobrog dijela navijača.
 
Barem do zime, Gavranović neće mrdnuti s Rujevice, a nogometna javnost u Hrvatskoj s pravom se pita zbog čega je Rijeka u zadnji trenutak odustala od posla vrijednog 1,5 milijuna eura.
 
Ta odluka klub će s Rujevice skupo koštati jer na zimu će Švicarac otići za znatno manji novac, a upitno je što je Rijeka dobila prolongiranjem tog transfera.
 
Rijeka je dobila nezadovoljnog igrača lišenog bilo kakvog sportskog motiva i profesionalnog izazova te glavnu metu iživljavanja dobrog dijela domaćih navijača, za koje je dojučerašnji junak preko noći postao izdajnik. A da je to tako, uvjerili smo se u subotu kad je za velik dio navijača Rijeke razlog Gavranovićevog neigranja bio navodni dogovor s vrhuškom svog budućeg kluba.
 

Pročitajte više