Navijači Hapoel Tel Aviva bakljama izazvali prekid u Širokom Brijegu, dva uhićena

UTAKMICA prvog susreta drugog kola kvalifikacija za Kup UEFA između Širokog Brijega i protiv izraelskog Hapoela prekinuta je u 14. minuti nakon divljanja navijača iz Izraela koji su napravili incident na stadionu. Prema procjenama policije, između 50 i 60 navijača iz Izraela palili su baklje, gađali gledatelje i izazvali požar na tribini, nakon čega je sudac svirao prekid utakmice, piše kliker.info.

Kako je za "Dnevni avaz" izjavio glasnogovornik MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona Damir Čutura, postupajući u skladu sa Zakonom o sprječavanju nereda tijekom sportskih natjecanja u HNK,  policija je intervenirala i gostujući navijači izvedeni sa stadiona Pecara. 

"Navijači koji su u Široki Brijeg došli u dva autobusa, posjedani su autobuse i ispraćeni izvan Širokog Brijega. Jedan autobus je upućen u Mostar, a drugi u Neum. Naime, navijači su odsjeli u hotelima u tim gradovima. Tijekom izvođenja navijača sa stadiona, ali i iz grada, nisu se dogodili incidenti, jer policija nije dopustila kontakt dvije navijačke skupine. Osim toga, policija je osigurala i autobuse, pa oni nisu oštećeni prilikom odlaska iz grada" – rekao je Čutura.

Pripadnici Policijske stanice Široki Brijeg, odnosno MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, uhitili su dvije osobe iz Izraela zbog sudjelovanja u neredima tijekom utakmice, identitet spomenutih osobe još uvijek nepoznat budući da nemaju kod sebe osobnih dokumenata. "Radi se o dvojici muškaraca starosti između 20 i 25 godina, koji će biti procesuirani zbog sudjelovanja u neredima" – rekao je Čutura.

Kako kliker.info neslužbeno saznaje, ovaj dvojac se tereti zbog napada na policajce, te će za isto nedjelo biti procesuirani.

Na kraju, Hapoel se pokazao kao prejak za ekipu Širokog Brijega i rutinskom pobjedom od 3:0 osigurao miran uzvrat i najvjerojatnije prolaz dalje u Kupu UEFA. 

Pročitajte više