Navijači izazvali prekid rumunjskog derbija

GRADSKI derbi između Rapida i Steaue u 24. kolu rumunjskog prvenstva prekinut je u 73. minuti, nakon što je sudac bio pogođen kamenom u glavu.

S tribina stadiona u Bukureštu letjeli su kameni, upaljači i ostali tvrdi predmeti. U 73. minuti, sudac Alexandru Deaconu prekinuo je utakmicu, nakon što ga je jedan kamen pogodio u glavu. U tom trenutku, domaći Rapid vodio je sa 1:0, zahvaljujući pogotku braniča Sapunarua šest minuta prije prekida

Mircea Rednic, trener Rapida, podnio je nakon utakmice ostavku, razočaran cjelokupnim stanjem u rumunjskom nogometu, te konstantnim verbalnim napadima navijača Rapida kojima je izložen.

"Predajem se, rumunjski nogomet me pobijedio. Danas sam napokon shvatio da ovdje ne možete napraviti ništa dobroga", rezignirano je komentirao Radnic.

Nogometaši i vodstvo Steaue nisu mogli napustiti svoju svlačionicu više od sat vremena. S druge strane, potpredsjednik Rapida Constantin Zotta bio je ogorčen na suce, tvrdeći da su incident izazvali - navijači Steaue:

"Nekoliko navijača Steaue smjestilo se među naše navijače. Oni su bili ti koji su izazvali prekid."

Prema pravilima Rumunjskog nogometnog saveza, Rapid bi, uz gubitak utakmice rezultatom 0:3, mogao biti kažnjen i sa suspenzijom stadiona te s oduzimanjem 10 bodova. Trenutno ih ima 45, dva manje od druge Steaue. Vodeći je Cluj sa 56 bodova.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više