Navijači Real Madrida izmislili izjavu Colline

Foto: Getty Images/Guliver Image

UZVRATNA utakmica između Juventusa i Real Madrida u Ligi prvaka odigrana je 11. travnja ove godine, a iza sebe je ostavila puno polemika. Juventus je bio na korak do plasmana u polufinale, a sudac Michael Oliver u 93. minuti susreta dosudio je jedanaesterac za Real. Ronaldo je zabio za 1:3 te tako Real odveo u polufinale. Prva utakmica u Torinu završila je pobjedom Reala 3:0, igračima Juventusa trebala je pobjeda od 4:0 u Madridu za prolaz, a imali su sve do 96. minute rezultat za produžetke, ali san o prolazu pored slavnog madridskog kluba ugasio im se poslije Ronaldovog pogotka.
 
Nakon završetka dvoboja na Bernabeuu, uslijedile su reakcije na društvenim mrežama i portalima. Jedna strana je mislila da Oliver nije trebao dosuditi penal dok su drugi tvrdili kako je sve bilo po pravilima.
 
Po svjetskim portalima 14. travnja počela je kružiti izjava legendarnog talijanskog djelitelja pravde Pierluigija Colline, kojeg je UEFA postavila za šefa sudaca.
 
Navodnu  izjavu Colline prenosimo u cijelosti: "Penal na Vazquezu je ispravno dosuđen. Pogledao sam video iz svih kuteva i sudac nije pogriješio. Donio je pravu odluku usprkos važnosti utakmice i velikom pritisku."
 
Kao izvor navedene tvrdnje u medijima je naveden francuski list L'Equipe, no posljednji članak na spomenutom portalu koji sadrži riječ "Collina" objavljen je 1. kolovoza 2017. godine. Iz toga možemo zaključiti kako francuski list nije objavio izjavu Colline, kako su to naveli neki portali.
 
No na kraju se ispostavilo da je izjava Colline izmišljena od strane navijača Real Madrida. Na Facebook stranici Real Madrid France pojavila je lažna izjava nekadašnjeg talijanskog suca 13. travnja, dakle prije nego što je 14. travnja objavljena na portalima.


 

Pročitajte više