Navijački protest pretvorio se u nasilje na ulicama Sarajeva

GOTOVO trideset navijača završilo je u policijskoj stanici, dva su policajca ozlijeđena dok se materijalna šteta još uvijek broji na ulicama Sarajeva, epilog su današnjih prosvjeda navijačkih skupina u Sarajevu.

Naime, skup je prema najavama trebao biti miran izraz zabrinutosti za katastrofalno stanje u nogometu susjedne države, a neposredan povod bila je smjena BiH izbornika Meha Kodra do koje je došlo nakon nesporazuma oko prijateljske utakmice s Iranom. Okupljanje navijača organizirala je nevladina organizacije "Omladinski pokret za bolju BiH", a ispred zgrade Nogometnog saveza BIH okupilo se oko 500 navijača najmanje 6 različitih skupina s nogometnih stadiona.

Prvih četrdesetak minuta, sve je išlo prema zamišljenom scenariju kada su navijači izvikivanjem i parolama tražili smjene odgovornih u Nogometnom savezu, no odjednom su iz mase navijača krenule kamenice prema zgradi NS-a BiH, a mediji susjedne nam države izvijestili su kako su na zgradu su počele padati i zapaljene baklje. U tom je trenutku intervenirala i policija, a nakon kratkog sukoba, navijači su se razbježali po okolnim ulicama kada je nastao stampedo.

Glasnogovornik MUP-a BiH, nedugo nakon okončanja incidenta, medijima je izjavio kako se nakon kamenja i baklji čula detonacija "topovskog udara", što je bi neposredan povod za intervenciju specijalaca. Također, potvrdio je kako je po okolnim ulicama nastala znatna materijalna šteta, no zasada nije htio kalkulirati o kojem se iznosu radi.  U neredima su sudjelovale navijačke skupine;  "Manijaci", "Robijaši", "Red Army", "Horde zla", "Fukare" i "Sila nebeska".

I.Ć.
Foto:Sarajevo-X.com

Pročitajte više