NBA: Indiana nastavila dominaciju, Jordan odlazi na kraju sezone

AKTUALNI prvaci tek su u produžetku uspjeli izbjeći sramotu, pobijedivši najlošiju momčad lige Memphis 112106.

Od 14 poena Lakersa u produžetku osam ih je ubacio Kobe Bryant, koji se na kraju zaustavio na brojci od 45 koševa. Shaquille O´Neal je pridodao 33 poena i 13 skokova. Bilo je ovo prvo gostovanje Lakersa u Memphisu otkad je Jerry West postao predsjednik Grizzliesa. West je 40 godina proveo u Lakersima kao igrač, trener i menadžer.

Kod domaćina najbolji je bio Pau Gasol sa 24 koaša, a Drew Gooden postigao je 19 i 10 skokova. Giriček je za 26 minuta ubacio 8 koševa (šut 3-9), te dodao po dva skoka i asistenciju.

Kukočevi Bucksi poraženi su u gostima 91-96 od najbolje obrambene momčadi lige Detroit Pistonsa. Imali su priliku, vratili su se u egal nakon 16 poena zaostatka, ali u posljednjoj minuti nedostajalo je koncentracije da bi završili posao. Detroit je dosad izgubio samo jednu utakmicu na domaćem terenu, dok je Milwaukeeju ovo treći poraz u posljednja četiri susreta.

Kod domaćina nabolji su bili Richard Hamilton sa 20 poena i Ben Wallace sa 12 koševa i čak 21 skokom.

Sam Cassell sa 27 koševa predvodio je Buckse. Kukoč je za 27 minuta postigao 9 koševa (šut 3-10), 5 skokova i 3 asistencije.

Vince Carter napokon se vratio u momčad Raptorsa, koji su u gostima slavili protiv Bostona 98-95 i tako prekinuli crni niz od šest poraza. Carter je ubacio 23 koša, a najbolji strijelac momčadi bio je Morris Peterson sa 31 poenom, što mu je rekord karijere.

Antoine Walker sa 31 košem bio je najbolji Celtics, za koje nije igrao Bruno Šundov.

Indiana je nastavila dominaciju na domaćem terenu. Od deset utakmica dobili su devet, a najnovije žertve bili su Jordanovi Wizardsi. Za pobjedu 100-84 najzaslužniji su Reggie Miller sa 25 i Ron Artest sa 21 košem.

Jerry Stackhouse ubacio je 24 za Washington, a Michael Jordan, koji je najavio da mu je ovo posljednja sezona, ubacio je 14 poena.

Pročitajte više