NBA: Netsi još uvijek u igri za playoff

New Jersey Netsi su i dalje u igri za playoff svladavši sa 101:90 u Torontu Raptorse, a igrač odluke bio je Vince Carter sa 39 poena, unatoč činjenici da ga je cijela dvorana stalno vrijeđala, budući da mu je ovo bio prvi povratak u Toronto nakon odlaska u Netse isključivo na svoj zahtjev. L

Jason Kidd je završio sa 15 poena, 12 skokova i 8 asista, a naš Zoran Planinić je za 8 minuta igre imao 4 koša (šut 2:5).

Denver ostaje gotovo nepobjediv, u petak su Carmelo Anthony (22) i ostali Nuggetsi sa 111:102 svladali Memphis Grizzliese, koji i nadalje na uspijevaju i teoretski osigurati doigravanje. Dok Nuggetsi ruše rekorde, ovo im je deseta pobjeda zaredom, Grizzliesima treba samo jedna pobjeda da uđu u playoff, no zadnje tri utakmice su izgubili. Postoji i varijanta da bez pobjede uđu u doigravanje, a to je jedan Minnesota Timberwolvesa, koji su sinoć prošli Salt Lake City, svladavši Utah sa 100:84. Najbolji igrač lige Kevin Garnett ubacio je 22 poena kod pobjednika, Keith McLeod je sa 20 poena bio najsupješniji kod Utaha, za koju je Gordan Giriček za 26 minuta imao 7 poena (šut 2:9), 7 skokova i 3 asista. Minnesota mora pobijediti u sva tri preostala ogleda, no ni tada nisu sigurni jer Memphis mora izgubiti svoje tri utakmice. Kako Grizzliesi dvaput igraju sa San Antoniom i potom sa Dallasom, sve je moguće.

Boston je sa pobjedom nad Miamiem (101:99) na pragu titule Atlantika, čiji prvaci nisu bili već 13 godina. Shaquille O'Neal, mada još uvijek neizliječen od stomačnog virusa, sinoć je bio prvo ime utakmice sa 34 poena.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više