nba

NBA se vratila u nikad čudnijem izdanju: Virtualna publika i klečanje prije himne

NAKON četiri i pol mjeseca počeo je nastavak NBA lige u čudnom, čak i bizarnom okruženju u Orlandu u Floridi.

Prvak će se dobiti nakon skraćenog nastavka i play-offa, a u Disney Worldu noćas su odigrane prve dvije utakmice. Obje su završene dramatičnim raspletima. Utah Jazz bez ozlijeđenog Bojana Bogdanovića pobijedio je New Orleans Pelicans 106:104, a u gradskom derbiju Lakersi su slomili Clipperse 103:101. Kod poraženih Clippersa Ivica Zubac je igrao 16 minuta, ubacio je dva koša uz šut 1-3, a imao je tri skoka i jedan asist.

Program je otvoren susretom Jazza i Pelicansa, a susret je odigran u neobičnoj, nekošarkaškoj atmosferi. Dvorana je bila prazna, ali na velikim LED ekranima bilu su virtualni navijači iz cijelog svijeta koji su utakmice pratili pred svojim ekranima. 

Zapisnički stol je imao pregradu od plastike, a svi igrači i osoblje na klupama morali su poštovati preporučenu distancu.

Uoči početka utakmice svi u dvorani, od igrača i trenera do sudaca, klečali su tijekom intoniranja američke himne, a igrači su umjesto imena na leđima nosili aktivističke natpise. Mogli su birati između 29 ponuđenih natpisa koji promoviraju borbu protiv rasizma, jednakost i toleranciju.

Ovo su ponuđene varijante slogana: Black Lives Matter (Crni životi su važni), Say Their Names (Reci njihova imena), Vote (Glasaj), I Can't Breathe (Ne mogu disati), Justice (Pravda), Peace (Mir), Equality (Jednakost), Freedom (Sloboda), Enough (Dosta), Power to the People (Moć ljudima), Justice Now (Pravda sada), Say Her Name (Reci njeno ime), Si Se Puede (Da, ti možeš), Liberation (Oslobođenje), See Us (Vidite nas), Hear Us (Čujte nas), Respect Us (Poštujte nas), Love Us (Volite nas), Listen (Slušaj), Listen to Us (Slušajte nas), Stand Up (Usprotivi se), Ally (Saveznik), Anti-Racist (Antirasist), I Am A Man (Ja sam čovjek), Speak Up (Progovori), How Many More (Koliko još), Group Economics (Grupna ekonomija), Education Reform (Reforma obrazovanja) i Mentor. 

Pročitajte više