Neprepoznatljive Barakude: Porazom od SAD-a kompromitirali prvo mjesto

HRVATSKA je prvi put na turniru naletjela na plutajuću minu, a rješenje je ostalo miljama daleko. Amerikanci su ekipi Ratka Rudića nanijeli prvi poraz (7:5) i zakomplicirali situaciju u skupini. Hrvatska je ostala na vrhu, ali pitanje je hoće li tu ostati. Amerikanci su se izjednačili s Barakudama, a za očekivati je da će to učiniti i Srbija nakon dvoboja s Kinom. Ući ćemo u krug s ekipama koje također imaju (za sada) tri pobjede i poraz.

Hrvatska je odigrala neprepoznatljivu partiju, bez koordinacije u napadu, uz dosta kadetskih pogrešaka. Amerikanci su se pokazali, kao što se očekivalo, kao sjajna plivačka ekipa koja se sjajno prilagođava protivniku. Rudićevu ekipu koštala je nonšalancija i napadačka nepreciznost, Amerikanci su nas iscrpili brzim plivanjem, zatvorili su puno naših akcija.

Veliko je pitanje hoće li odabranici Ratka Rudića osvojiti prvo mjesto u skupini koje izravno vodi u polufinale, i koje se činilo nadohvat ruke nakon odličnih igara i tri startne pobjede u B skupini, uključujući i onu nad Srbijom.

Za razliku od prva tri dvoboja, u ovoj utakmici Hrvatima ništa nije polazilo za rukom. Prva četvrtina završila je rezultatom 2:2, a u drugoj su Amerikanci pobjegli na tri gola prednosti, 5-2. Do poluvremena je Hrvatska smanjila na 5:3, a potom u trećoj četvrtini nije bilo golova. U posljednjoj dionici su Smodlaka i Joković spuštali razliku na -1, ali je Ryan Bailey pogotkom s igračem više minutu i pol prije kraja utakmica razriješio dvojbe.

Tony Azevedo je s 3 gola bio najbolji američki strijelac. U Indisponiranoj hrvatskoj reprezentaciji je Teo Đogaš postigao dva gola, a Joković, Barač i Smodlaka po jedan.

U prvoj utakmici naše skupine, Njemačka je pobijedila Italiju s 8:7 (2:1, 3:1, 0:2, 3:3). Najefikasniji kod Nijemaca bio je Schertwitis s dva gola, dok je Talijane predvodio veteran Calcaterra s tri pogotka. Još će igrati Srbija i Kina.

U A skupini, Grčka je svladala Kanadu s 13:7 (6:1, 5:4, 1:2, 0:1). Kasnije će igrati Španjolska i Crna Gora, odnosno Mađarska i Australija

Hrvatska: Vićan, Burić, Bušlje, Vrdoljak (c), Kunac, Joković, Smodlaka, Đogaš, Marković, Barać, Hinić, Bošković, Pavić. Izbornik Ratko Rudić.

SAD: Moses, Varellas, Hudnut, Powers, Wright, Merlo, Beaubien, Azevedo (c), Bailey, Hutten, Smith, Krumpholz, Brooks. Izbornik: Terry Schroeder.

Pročitajte više