Neprocjenjiva reakcija Diega Coste, nakon što je Chelsea u zadnjoj sekundi dotukao Atletico, ekspresno je postala hit

Foto: Screesnhot Twitter

GOLOM Michyja Batshuayija u 94. minuti Chelsea je pobijedio Atletico u Madridu, u derbiju skupine C Lige prvaka.
 
Antoine Griezmann doveo je domaćine do prednosti iz kaznenog udarca u 40. minuti. Izjednačio je Alvaro Morata u 60. minuti, a pobjedu Bluesima donio je Batshuayji u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.
 
Nakon što je sudac Cakir odsvirao kraj, igrači Chelsea od sreće su padali jedan drugome u zagrljaj, a u posebnom transu bio je Antonio Conte. Talijan od radosti nije znao što bi sa sobom. Trčao je bezglavo po travnjaku i ljubio je svoje igrače znajući koliko je vrijedna pobjeda ostvarena doslovce u zadnji čas.
 
I dok su Conte i Englezi proslavljali zlata vrijednu pobjedu, na tribinama je u sasvim suprotnom raspoloženju kraj utakmice dočekao Diego Costa. Španjolski Brazilac do ljeta je branio boje Chelseaja, a onda se zbog sukoba s Conteom vratio u Atletico. Costa je želio osvetu, a doživio je hladan tuš u 94. minuti utakmice. Dok su se gledatelji oko njega razilazili, Costa je ostao sjediti na svom mjestu još dobrih pola minute tupo zureći u jednu točku, kao da ni sam ne vjeruje što se upravo dogodilo.
 
Naravno, zbog svega gore navedenog, zbog čitave geneze odnosa Coste i Contea, reakcija novog-starog napadača Atletica posebno je zanimljiva, no realno, prema onom što smo jučer vidjeli u Madridu, Costa nema zbog čega žaliti.
 
Chelsea je cijelu utakmicu bio puno bolja momčad od Atletica. Gosti domaćinima nisu dali disati i cijelo prvo poluvrijeme trajala je opsada vrata golmana Oblaka. Morata je odmah na početku pokušao, otišlo je to pokraj vrata. Zatim je večeras sjajni Eden Hazard nakon solo akcije zatresao vratnicu u 11. minuti.
 
Igrači Antonija Conte cijelo su prvo poluvrijeme stiskali i tražili gol. Pogodak je visio u zraku i na kraju je pao, ali na suprotnoj strani. Valjda jedini put kad je domaćin pokušao napraviti nešto prema naprijed, veliku glupost napravio je David Luiz, koji je povlačio igrača Atletica za dres i tako skrivio penal. Siguran s bijele točke u 40 minuti bio je Antoine Griezmann.
 
U nastavku ista priča. Chelsea je nastavio napadati, a Simeoneova momčad se braniti. I odlična te agresivna igra u napadu isplatila se gostima. Dvojac Hazard – Morata večeras je pokazao kako je pakleni tandem, a momčad sa Stamford Bridgea izjednačila je u 60 minuti. Fantastično je ubacio Belgijac, a Španjolac je još ljepše glavom loptu poslao u suprotni kut.
 
I kad su svi čekali da utakmica završili, bljesnula je akcija Chelseaja na desnoj strani koju je u zadnjoj sekundi u gol vrijedan tri boda pretvorio Batshuayji.
 

Pročitajte više