Nestao u 68 sekundi: Kako je Pique uništio Barcu i poklonio pobjedu Leganesu

Foto: Screenshot Twitter

BIZARNO kolo u La Ligi. Najprije je Leganes šokirao Barcu pobijedivši 2:1, da bi onda u kasnom terminu Sevilla rasturila Real s 3:0.

Prvaci Europe nisu kapitalizirali veliki kiks Katalonaca i propustili su priliku odvojiti se na vrhu ljestvice. No ako znamo da je Sevillin Sanchez Pizjuan stadion na kojem je Real izgubio šest od zadnjih sedam gostovanja, onda pobjeda Andalužana i nije toliko veliko iznenađenje. Međutim, što reći na poraz Messija i društva kod momčadi koja je do sinoć imala svega 1 bod na kontu? Barca je u krizi, to je evidentno. Za vikend su odigrali kod kuće 2:2 s Gironom, sad su izgubili od slabašnog Leganesa. I to na kakav način.

Barcelona je povela u 12. minuti pogotkom Coutinha i sve do 52. minute držala prednost, da bi unutar samo jedne minute Leganes došao do velikog preokreta. U 52. minuti Marokanac El Zhar nadskočio je Vermaelena i glavom svladao Ter Stegena. Premda se na prvu činilo kako je Vermaelen kriv, usporena snimka pokazuje da je Gerard Pique pravi krivac jer u datom trenutku nije čuvao nikoga i samo je gledao što se događa oko njega.

A potom, samo minutu kasnije, uslijedila je neshvatljiva pogreška jednog od najboljih braniča u posljednjih desetak godina. Gerard Pique je ničim izazvan umjesto da izbije loptu daleko od svojih vrata, idealno poslužio Oscara Rodrigueza koji je lakoćom poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Pogreška kakvu rijetko viđamo čak i u nižerazrednim ligama.

Pročitajte više