VELIKO SLAVLJE PA NEVJERICA Rukometaši BiH izborili dokvalifikacije za SP, a mogli bi ostati bez njih

Screenshot (Face TV)

DOK SE najbolje reprezentacije Europe bore za naslov europskog prvaka u Hrvatskoj, one koje se nisu plasirale na Europsko prvenstvo natječu se za dokvalifikacije Svjetskog prvenstva.
 
BiH je ostvarila dvije velike pobjede protiv Švicarske, a posebno spektakularna je bila sinoćnja u rasprodanoj tuzlanskoj dvorani. Fantastičnom obranom izabranici Bilala Šumana slavili su s 21:15, a nošeni podrškom navijača i raspoloženim golmanom Benjaminom Burićem, suparnika su u prvom poluvremenu ostavili na samo šest golova.
 

 
Na kraju utakmice uslijedilo je veliko slavlje u dvorani, a nekoliko minuta kasnije šok - Švicarci su se žalili što je za BiH igrao rukometaš koji nije bio u zapisniku.
 
Tomislav Nuić zaigrao je i postigao jedan pogodak, a da prije toga njegovo ime nije bilo u zapisniku utakmice. Nakon što je shvatio što se dogodilo, delegat je iz igre isključio Nuića. Prekasno...
 
Iz Rukometnog saveza BiH tvrde da oni nisu krivi, ali s nestrpljenjem čekaju odluku EHF-a. Ako budu kažnjeni porazom, Švicarska ide u borbu za Svjetsko prvenstvo.
 
"Mi smo prijavili 15 igrača, a greškom delegata je izostavljen Nuić. Tek kad je zabio gol shvatili su da ga nema. To je tehnička greška, on je imao pravo nastupa i očekujemo da ostane ovaj rezultat", rekao je direktor reprezentacije BiH Gordan Muzurović.
 
EHF bi odluku o žalbi Švicaraca trebao donijeti tijekom dana.

Pročitajte više