Oi Tokio

Nevjerojatni Slovenci u najboljoj utakmici Igara pobijedili Španjolce

Foto: AP Photo/Eric Gay/Guliver Images

KOŠARKAŠKA reprezentacija Slovenije pobijedila je Španjolsku 95:87 u zadnjem kolu natjecanja po skupinama na Olimpijskim igrama i izborila prvo mjesto u grupi C.

Gledali smo sjajnu utakmicu, najbolju dosad na ovim Igrama, svih 40 minuta bila je u egalu, a pobjednik je odlučen tek u zadnjim sekundama. Španjolci su u završnici promašivali važne trice, prvo je Abalde 19 sekundi prije kraja imao priliku dovesti svoju momčad u vodstvo od dva razlike, da bi Rubio 10 sekundi prije kraja promašio šut za izjednačenje. Slovenci su njihove promašaje kažnjavali mirnom realizacijom slobodnih bacanja.

Najbolji strijelac Slovenije bio je Vlatko Čančar s 22 poena, dok Dončić nije bio šuterski raspoložen, ali je zabio 12 poena, uhvatio 14 skokova i podijelio devet asistencija. Klemen Prepelič zabio je 15 poena, a Mike Tobey ostvario double-double s 16 koševa i 14 skokova. Španjolce su predvodili Ricky Rubio s 18 poena i devet asistencija te Alberto Abalde s 14 poena.

Slovenija je izborila nastup u četvrtfinalu kao prvoplasirana u svojoj grupi i kao protivnika u ždrijebu izvukla je Njemačku. U polufinalu se križa s boljim između Francuske i Italije. Druga dva para su Španjolska - SAD te Australija - Argentina.

Pročitajte više