Euro 2020

Nevjerojatno je koliko je jedan dio ždrijeba nokaut-faze jači od drugog

Foto: Marvin Ibo Guengoer/picture-alliance/dpa/AP Images/Guliver

U SUBOTU počinje nokaut-faza Europskog prvenstva. 

S jedne strane ždrijeba nalaze se Belgija, Portugal, Italija, Austrija, Francuska, Švicarska, Hrvatska i Španjolska, a s druge strane Švedska, Ukrajina, Njemačka, Engleska, Nizozemska, Češka, Wales i Danska. Već na prvi pogled jasno je koji je dio ždrijeba jači.

Najbolje o tome govori podatak da je svih pet najboljih europskih reprezentacija s Gracenoteove svjetske ljestvice reprezentacije u dijelu ždrijeba s Hrvatskom. Belgija je druga reprezentacija svijeta, Francuska treća, Italija četvrta, Portugal šesti i Španjolska sedma. Najjača reprezentacija iz drugog dijela ždrijeba je Engleska koja se nalazi na osmom mjestu Gracenoteove ljestvice. 

Slična situacija je i ako se gleda FIFA-ina ljestvica. Belgija i Francuska su na njoj ispred Engleske, a odmah iza su Portugal, Španjolska i Italija, što znači da je u jednom dijelu ždrijeba čak pet od šest najjačih europskih reprezentacija.

Podsjetimo, Hrvatska da bi došla do finala, mora izbaciti prvo Španjolsku, zatim vjerojatno svjetskog prvaka Francusku, a onda bi Modrića i društvo čekao najbolji iz dvoboja Belgije, Portugala, Italije i Austrije.

Pročitajte više