FRANCUSKA LIGA

Neymarovi suigrači: Naša zvijezda spasila nas je smrti, zaslužuje Zlatnu loptu

Foto: EPA

DRUGU utakmicu zaredom PSG je u francuskoj ligi pobijedio 1:0 i opet je jedini strijelac bio Neymar u samoj završnici.

Nakon što je prošlog vikenda Strasbourgu zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade, u nedjelju je Lyonu presudio golom u 87. minuti.

Osim trenera Tuchela, i suigrači su oduševljeni Neymarovim povratkom u momčad nakon svih dogodovština ovog ljeta i njegova propalog transfera u Barcelonu.

"Naša zvijezda spasila nas je smrti ovim golom, što je fantastično jer smo jako naporno radili nakon Lige prvaka. Ovo je bila još jedna utakmica na razini Lige prvaka, protiv momčadi vrlo visoke kvalitete", rekao je Marquinhos.

Argentinac Ander Herrera samo je ponovio ono što je rekao još prije mjesec dana, da Neymar zaslužuje Zlatnu loptu, iako uopće nije među deset ovogodišnjih kandidata.

"Oduševljen sam što igram s Neymarom. Neću govoriti o njegovu transferu, sad je s nama i fantastičan je igrač koji može osvojiti Zlatnu loptu, ove sezone, za godinu, za dvije... Vrlo smo sretni i nadam se da može ovako igrati cijele sezone."

I kapetan Thiago Silva, koji je na dan utakmice proslavio 35. rođendan, rekao je da ga sunarodnjak ne prestaje oduševljavati.

"Njegov potez je presudio. Uopće nisam shvatio što je učinio. Mnogi će reći da ga je branič pustio da se okrene, ali nije to bilo lako izvesti. On i Mbappe na treninzima rade nevjerojatne stvari i sad smo od jedne takve profitirali", rekao je Silva.

Pročitajte više