LIGA PRVAKA

Ni VAR ne pomaže: Tri velike pogreške na startu Lige prvaka

Screenshot: Twitter

VEČER u kojoj je počela Liga prvaka nije donijela puno pogodaka, osim u Salzburgu, gdje je na utakmici Red Bulla i Genka palo čak osam golova, ali je zato donijela pregršt sudačkih pogrešaka. Tri najveće pogreške vezane su uz VAR i njegovo korištenje. 

Strašan prekršaj

Prva situacija dogodila se na utakmici Chelseaja i Valencije, a sporan je bio start Francoisa Coquelaina nad Masonom Mountom nakon kojeg je igrač Chelseaja morao napustiti igru.

Sudac nije odlučio konzultirati VAR, već je dosudio žuti karton za Francuza.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Chelsea je na kraju izgubio, a pobjednički pogodak za Valenciju zabio je Rodrigo.

Sporna obrana penala

Druga situacija dolazi nam s utakmice Borussije Dortmund i Barcelone, a riječ je o nepropisno obranjenom penalu. Naime, pravila nalažu da barem jedna vratareva noga mora dodirivati gol-liniju prije nego što protivnik zapuca po golu, a Ter Stegenu su obje noge bile daleko od linije u trenutku upućivanja lopte.

VAR nije reagirao, a još nije jasno zašto. Utakmica je završila bez pogodaka. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Upitan prekršaj za kazneni udarac

Treća situacija je kazneni udarac koji je dosuđen za Napoli nakon sudara Callejona i Robertsona u kaznenom prostoru. Na snimci koja se već masovno dijeli Twitterom, jasno se vidi kako je kontakt između dvojice igrača minimalan.

Taj kontakt inicirao je igrač Napolija pa je upitno koliko je ovo bila dobra odluka suca.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.
 

Pročitajte više