Nije htio ostati u Arsenalu pa je postao treći najplaćeniji igrač u Serie A

Foto: Guliver Image/ Getty Images

AARON RAMSEY dogovorio je petogodišnju suradnju s Juventusom. Liječničke preglede obavit će u nedjelju, a ubrzo nakon toga i službeno biti predstavljen te potpisati ugovor s talijanskim prvakom, potvrdio je Sky Sports.

Ramsey napušta Arsenal na ljeto kao slobodan igrač, a budući da mu u lipnju ističe ugovor s Gunnersima, on je iskoristio mogućnost da šest mjeseci ranije krene u pregovore s novim klubom i sve je vrlo brzo dogovoreno.

Postat će treći najplaćeniji u Italiji ispred Pjanića i Dybale

S obzirom na to da je slobodan igrač, iskusni Velšanin uspio je ispregovarati vrlo visoku plaću za talijanske pojmove. Prije nekoliko dana špekuliralo se o godišnjoj plaći od 6,5 milijuna eura, a nove informacije kažu da će Ramsey godišnje inkasirati i do 8 milijuna eura.

To znači da time postaje treći najplaćeniji igrač u talijanskoj Serie A, nakon Cristiana Ronalda i Gonzala Higuaina, ali ispred Paula Dybale i, primjerice, Miralema Pjanića.

Britanski The Guardian piše da je na dovođenju Ramseyja osobno inzistirao Max Allegri, te se očekuje da Velšanin zauzme mjesto u početnoj postavi Juventusa, čineći tako tercet u sredini terena zajedno s Pjanićem i Matuidijem. To praktički znači da će Sami Khedira ili Rodrigo Bentancur sigurno napustiti klub, dok bi Emre Can trebao ostati kao dio rotacije.

Najbolji nogomet igrao je na Euru 2016, a Arsenal je od njega odustao zbog druge klupske zvijezde

Podsjetimo, Aaron Ramsey stigao je u Arsenal prije skoro 11 godina za 6,5 milijuna eura. Odigrao je ukupno 390 utakmica za klub iz sjevernog dijela Londona te postigao 65 pogodaka i podijelio dvije asistencije više.

Pod novim trenerom Unaijem Emeryjem koji je došao na Emirates ljetos, Velšanin je postigao tri gola i upisao sedam asistencija u 25 utakmica. U Arsenalu su se, piše Guardian, okrenuli pregovorima o produžetku suradnje s Mesutom Özilom, pa stoga nije ostalo financijskog prostora i za Ramseyja.

Ramsey je najbolji nogomet igrao na Euru 2016. godine kada je uz Garetha Balea bio jedan od zaslužnijih što je Wales dohvatio polufinale turnira.

Pročitajte više