Nijemci navalili, Portugalci ostavljaju poluprazan stadion: "Nećemo Barcelonu 2.0"

Foto: Profimedia

SPORTING LISABON domaćin je Eintracht Frankfurtu od 21 sat u utakmici zadnjeg kola najneizvjesnije skupine Lige prvaka, jedine u kojoj sva četiri kluba mogu dalje. Zato je navala na ulaznice u Lisabonu velika, ali za njih su daleko zainteresiraniji navijači gostiju. Sporting i inače jedva do pola napuni stadion Jose Alvalade kapaciteta 50 tisuća mjesta.

U zadnje vrijeme pogotovo ne može privući gledatelje jer u prvenstvu igra loše, a navijači su u žestokom sukobu s upravom kluba. Potpuno suprotan njima je Eintracht, kojeg širom Europe, pa tako i u Portugal, prate deseci tisuća navijača. Međutim, Portugalci odbijaju Nijemcima prodati išta više od 2500 ulaznica, koliko im pripada po pravilima.

Navijači Eintrachta su dakako razgrabili spomenuti kontingent i onda masovno nahrupili na Lisabon u nadi da će ulaznice moći kupiti na licu mjesta, ali dočekale su ih obavijesti da ulaznice izvan sektora za gostujuće navijače mogu kupiti samo članovi Sportinga. Na dan utakmice ostalo je čak 16 tisuća neprodanih ulaznica za odlučujuću utakmicu Lige prvaka.

Portugalci ne žele gledati ovakve scene na svom stadionu pa makar izgubili milijune

Nijemci, koji su prešli pola Europe kako bi gledali utakmicu, kupili bi ih ne pitajući za cijenu, ali Portugalci ih ne daju usprkos tome što tako ostaju bez milijunskog prihoda. "Ne želimo da nam se dogodi Barcelona 2.0", ponavljaju njemačkim navijačima i novinarima. 

Ljubitelji nogometa znaju na što misle. Proljetos je na uzvratu četvrtfinala Europa lige između Barcelone i Eintrachta, Camp Nou izgledao kao da je u Frankfurtu. Prema službenim podacima, od 79.468 gledatelja na stadionu Barcelone, njih 34.440 bili su navijači gostiju.

Igralo se u Barceloni, a na tribinama je bilo pola Frankfurta

Tijekom utakmice njihovo navijanje više se čulo, a kamere su često prikazivale tribine zato što se na puno mjesta vidjelo da su enklave navijača Barcelone okružene tisućama Nijemaca. Oni nisu bili samo na jednom dijelu stadiona ili sektoru za gostujuće navijače, nego posvuda.

S obzirom na to da su bili u bijelom i vizualno su dominirali stadionom, španjolski novinari napisali su ono što najviše boli barceloniste: "Camp Nou se cijeli bijeli, kao da smo na Bernabeuu." Barcelona je u frankfurtskom okružju doživjela veliki navijački, ali i sportski i financijski poraz. Eintracht je pobjedom 3:2 prošao dalje te zatim i osvojio Europa ligu. Tako je stekao pravo igranja u Ligi prvaka ove sezone. 

Pročitajte više