Kvalifikacije za Euro

Nikola Moro za mogući neodlazak na Euro U-21 okrivio manjak koncentracije

Foto: Screenshot

HRVATSKA U-21 nogometna reprezentacija sutra u Puli igra odlučujuću utakmicu za odlazak na Euro 2021. godine u Mađarskoj i Sloveniji.

Izabranici Igora Bišćana domaćini su Litvi u Puli od 17 sati i pobjeda je imperativ ako žele ostati u borbi za odlazak na Euro. Za to se mora poklopiti rezultat druge utakmice u našoj skupini, gdje Grčka dočekuje Škotsku.

Rezultat susreta Grčke i Škotske Hrvati će saznati nakon utakmice

Grci moraju remizirati ili pobijediti Škotsku kako bi Hrvatska pobjedom nad Litvom skočila na drugo mjesto. Uz to, moraju se poklopiti i rezultati iz drugih skupina jer samo pet drugoplasiranih prolazi na Euro, uz devet prvoplasiranih.

"U situaciji smo da, nažalost, više ne ovisimo samo o sebi i igramo u isto vrijeme kada igraju Grčka i Škotska. Najvažnije je da mi odradimo svoj dio posla i da do zadnje minute dajemo maksimum da ostvarimo povoljan rezultat koji nam daje šansu za prolazak. Moraju se poklopiti i rezultati iz drugih skupina i dokle god postoji šansa da se kvalificiramo, mi ćemo vjerovati u nju i nadati se da je moguće da prođemo", kazao je u najavi sutrašnje utakmice veznjak Dinama iz Moskve Nikola Moro.

U skupini s Češkom, Škotskom, Grčkom, Litvom i San Marinom Hrvatska je bila prvi favorit za plasman na Euro, ali sada su ispred nas Češka i Škotska.

Protiv Škotske je nedostajalo koncentracije do kraja

"Skupina je bila naizgled lagana za nas. Bili smo favoriti u skupini i ja i dalje mislim da smo u njoj najbolja momčad što se tiče igre i kvalitete. U dosta utakmica smo prokockali ono što smo imali i najviše smo realno sami krivi za situaciju u kojoj se nalazimo. Još uvijek postoji nada i mi ćemo vjerovati da možemo proći", optimističan je Moro koji se vratio i na remi sa Škotskom od prije četiri dana.

"Krenulo je onako kako smo mogli samo poželjeti. Da nas je netko pitao bismo li prihvatili 2:0 vodstvo na poluvremenu, svi bi potpisali i vjerojatno bi tu utakmicu priveli kraju. Dogodilo se to što se dogodilo, nismo bili koncentrirani do kraja, napravili smo neke greške i to nas je možda koštalo odlaska na prvenstvo."

Škotska ima bod više od Hrvatske i mora pobijediti ako želi biti druga. Remi joj je dovoljan samo ako Hrvatska ne pobijedi u Puli.

Ova generacija ima puno talentiranih i kvalitetnih igrača

"Škoti imaju imperativ pobjede jer ako pobijede, znaju da su se kvalificirali, dok Grčka nema što dobiti ni izgubiti. Oni su bez ikakvog pritiska i poslije poraza u Varaždinu od 5:0 su se potpuno raspali. Više to nije momčad koja je bila na početku, ali baš zato što nemaju pritiska postoji šansa da Škotskoj uzmu bodove i moramo vjerovati da će se to dogoditi", govori Moro kojemu je susret protiv Litve možda posljednji u U-21 reprezentaciji ako se ona ne plasira na Euro.

"Ova generacija ima puno talentiranih i kvalitetnih igrača, a dio njih je već u A reprezentaciji i imaju zapaženu minutažu. Od nas u U-21 reprezentaciji sigurno će nekoliko kroz par godina dobiti priliku u seniorskoj reprezentaciji, ali ja sam tip koji o tome baš ne voli pričati dok ne dođe vrijeme za to. Nadam se da ću u skorije vrijeme doći tamo i pokazati da to zaslužujem", zaključio je bivši igrač Dinama nakon kojega je riječ dobio Luka Ivanušec, sadašnji igrač hrvatskog prvaka.

Ivanušec bi dao sve da je mogao igrati protiv Škotske

"Mi ćemo u zadnjoj utakmici dati sve od sebe. Znamo da ne ovisimo sami o sebi i pratit ćemo utakmicu Grčke i Škotske. Na nama je da pobijedimo Litvu, a dalje kako bude", direktan je Ivanušec koji nije bio u kadru za susret sa Škotskom u Edinburghu.

"Bilo je jako teško. Sve bih dao sam mogao biti tamo, da sam mogao pomoći momčadi. Bilo je to jako teško gledati. Odlično je bilo prvo poluvrijeme, vodili smo 2:0 i već mislili da smo na Euru, ali dogodio se pad koncentracije i neki loši postupci. To nas je na kraju najviše koštalo", rekao je igrač Dinama i osvrnuo se na cjelokupne kvalifikacije prije posljednje utakmice.

"Bilo je nekoliko utakmica za kojima jako žalimo i gdje smo pokazali da smo bolji od protivnika, ali na kraju nam se nije vratilo u rezultatu. Možemo žaliti za određenim utakmicama, ali opet, bilo je tu i jako puno naših dobrih predstava. Ekipa je bila super i ima jako puno pozitivnih, ali i onih manje pozitivnih stvari zbog kojih žalimo."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više