Kako je Matteo Brighi postao ikona FIFA-e

 Foto: Getty Images/Guliver Image
 
U VRIJEME kada su stadionima vladali Ronaldo, Zinedine Zidane, Thierry Henry, David Beckham i Andry Shevchenko, EA Sports napravio je nevjerojatan potez. U svojoj igri najvišu ocjenu 97 dali su Talijanu Matteu Brighiju, tada perspektivnom mladom igraču koji je igrao za Parmu. Međutim, Brighi nikad nije ostvario puni potencijal, a trenutno je nogometaš Perugie.
 
Zbog načina na koji se priča odvila, Brighi je među igračima FIFA-e postao legenda. EA Sports vjerojatno je otišao korak dalje nego što su trebali s njegovim ocjenama jer se upravo to često događa u nogometnim simulacijama poput FIFA-e, PES-a i FM-a: prepoznavanje mladih talenata jedna je od čari igre. Nekada pogode, a nekada ne. 
 
Svojevremeno Freddy Adu je s 15 godina bio čudo u Football Manageru, u Championship Manageru Maxim Tsigalko bio je Bog igre, a u FIFA-i 2007. Rafael Sobis imao je potencijal 96, veći od Balea i Walcotta.
 
U novijim verzijama igara situacija je nešto bolja i one su puno kvalitetnije napravljene, ali to ne znači da se ovakvi izleti ne događaju. Oni se već postali dio folklora. Matteo Brighi četiri puta zaigrao je za talijanski reprezentaciju,a  igrao je i u Juventusu i Romi. Iako možda nije ostvario puni potencijal, zauvijek će ostati u srcima igrača FIFA-e iz 2003.
 

 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 

Pročitajte više