Njemačka u finalu

RUKOMETAŠI Njemačke plasirali su se u finale Europskog prvenstva nakon što su u Ljubljani u prvom polufinalu svladali Dansku sa 22:20 (11:11). Pred 6500 gledatelja u dvorani Tivoli sudili su Slovaci Rancik i Beno.

NJEMAČKA: Fritz, Ramota - Hens 1, Weber 2, Dragunski, Immel 7, Schwarzer 2, Petersen, Zerbe 6, Zeitz 1, Jansen, Stephan 1, Kehrmann, Grimm 2

DANSKA: Hvidt, Bruun - Bjerre, Nielsen, Klaus J?rgensen 3, Lars Jurgensen, Christiansen 4 (2), Boldsen 1, Schnuchel, Knudsen 4, Jakobsen, Stryger 3, Jeppesen 5.

Nijemci su potvrdili da su rukometna velesila jer je to već treće veliko natjecanje zaredom da igraju u finalu, nakon prošlog EP-a 2002 i lanjskog SP-a u Portugalu, kda su izgubili od Hrvatske. Utakmica je bila jako neizvjesna, sa malo zgoditaka, a nakraju su odlučile pogreške Danaca u napadu, kada u četiri navrata kod 20:21 nisu uspijevali izjednačiti. U zadnjim sekundama konačni je rezultat postavio Stephan, dok je epitet igrača utakmice ponio Nijemac Jan Olaf Immel iz Wallaua sa sedam zgoditaka.


Pročitajte više