NJIVA NA GRBAVICI ŠOKIRALA BELGIJU "Na ovakvom krumpirištu nisam igrao od sedme godine"

Foto: Getty Images/Guliver Image

BELGIJA je pobjedom 4:3 u golijadi na Grbavici presudila reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je izgubila borbu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Utakmica je imala sve što jedan nogometni navijač može poželjeti - najveći ulog, dva preokreta i sedam pogodaka, a napeto je bilo do posljednjih sekundi. No, sve je to nakon utakmice palo u drugi plan nakon što su igrači obje reprezentacije otvoreno progovorili o katastrofalnom stanju travnjaka.

Posebno su bijesne bile belgijske zvijezde navikle na fine travnjake najvećih europskih stadiona.

"Bio sam zabrinut, bojao sam se da ću se ozlijediti. Ne razumijem kako se moglo igrati na ovakvom travnjaku. Posljednji put sam igrao na ovakvom terenu kada sam imao sedam godina", rekao je Kevin De Bruyne i dodao: "Utakmica je bila dobra. Bilo je teško igrati, ali nismo izgledali loše".

Michy Batshuayi, strijelac za 2:2 nakon preokreta BiH, bio je oštar.

"Pokazali smo koliko smo jaki, ali nikad nisam igrao na ovakvom terenu. Ovo je pravo krumpirište", rekao je belgijski napadač.
 
Izbornik BiH Mehmed Baždarević ispričao se Belgijcima.

"Zašto bi nam više odgovarao loš teren i kiša? Bila bi još bolja utakmica da su uvjeti bili bolji. Nama bi to više odgovaralo, posebno zbog načina na koji naša ekipa igra. Žao mi je što smo jednu ovakvu reprezentaciju dočekali na ovakvom terenu", rekao je.

 

 

Pročitajte više