Nogometna groznica trese turskog predsjednika: Utakmicu protiv Hrvatske gledat ću ponosno kao pravi Turčin

TURSKA reprezentacija u utakmici protiv Hrvatske imat će potporu najvišeg državnog vrha. Dolazak na četvrtfinale najavio je turski predsjednik Abdulla Gul. "Gledat ću utakmicu s uzbuđenjem i ponosom, kao pravi Turčin", rekao je predsjednik Gul koji procjenjuje da će Turska pobijediti Hrvatsku i plasirati se u finale.

Svoje "stručno viđenje" utakmice dao je još jedan turski uglednik, zapovjednik oružanih snaga Yashar Boyukant. "Naša nas je reprezentacija učinila ponosnima. Nadam se da će nas usrećiti i u idućem susretu".

Utakmici u Beču, uz turskog predsjednika i vrhovnog vojnog zapovjednika, nazočit će i premijer Rajab Tayyip Erdogan.

Turski uglednici nisu jedini koje trese nogometna groznica. Večeras će na stadionu u Zurichu utakmicu između Italije i Francuske, prema informacijama tabloida Blick, gledati francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u društvu supruge Carle Bruni, kao i talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Utakmici između njemačke i austrije nazočila je njemačka kancelarka Angela Merkel, svoju ekipu na Euru bodrio je i švedski premijer Fredrik Reinfeldt, a Rusiju je dosad redovito bodrio Roman Abramovič iako se očekuje kako će na posljednju utakmicu doći Vladimir Putin i Dmitri Medvjedev.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više