Nogometnu legendu BiH u avionu dočekala poruka ispisana na omotu šećera

Foto: Armin Durgut/Pixsell

UMIROVLJENI veznjak Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović (41) u četvrtak je u Nyonu pratio izvlačenje skupina Lige nacija. Kao predstavnik delegacije Nogometnog saveza BiH na licu mjesta saznao je da će njegova reprezentacija u najvišem rangu toga natjecanja igrati s Njemačkom, Nizozemskom i Mađarskom.

Misimović je nakon ždrijeba otišao na let za München, u kojem je rođen i u kojem živi. Na njegovu mjestu u avionu dočekala ga je poruka ispisana na omotu šećera. "Želimo vam toplu dobrodošlicu, gospodine Misimović", pisalo je na omotu, a Misimović ga je fotografirao i objavio na Instagramu.

Misimović je rođen u Münchenu i karijeru je započeo u Bayernu

Naravno, to nije nešto uobičajeno, no Misimović je ostavio trag u njemačkom nogometu, pa mu je možda stoga ostavljena poruka dobrodošlice. Prošao je mlađe uzraste Bayerna i nastupao za drugu momčad, dok je za prvi sastav, prema podacima Transfermarkta, odradio samo četiri susreta. Igrao je i u Bochumu, Nürnbergu i Wolfsburgu.

U Bundesligi je nastupio u 157 susreta, zabio 37 i asistirao za 56 pogodaka. Osim toga, dio karijere proveo je u Galatasarayu, moskovskom Dinamu i kineskim klubovima. Sakupio je 84 nastupa i 25 pogodaka za reprezentaciju BiH.

Pročitajte više