LIGA PRVAKA

Norveški vunderkid nadmašio oca: "Sad mu mogu reći da sam ga dao i Liverpoolu"

Foto: EPA

ERLING BRAUT HALAND (19) nastavio je svoj golgeterski niz u Ligi prvaka. Iako je RB Salzburg izgubio u 4:3 od Liverpoola u dramatičnoj utakmici 2. kola elitnog natjecanja, supertalentirani Norvežanin uspio je zabiti na Anfieldu.

Haland je ušao s klupe i pogodio za 3:3 na dodavanje Minamina u 60. minuti. Usprkos porazu svoje ekipe od prvaka Europe, mladić je raspoložen napustio Englesku.

Nadmašio je oca, legendu norveškog nogometa

Uspio je nadmašiti oca, nekadašnjeg nogometaša Manchester Cityja i Leedsa, te norvešku legendu, Alf-Ingea Halanda.

"Sada imam isti broj golova na Anfieldu kao i moj otac. Kad sam bio mali, često mi je ponavljao da je zabio gol na Anfieldu. Hvalisao se. Sada, kada se budemo vidjeli, moći ću mu reći da sam ga i ja dao Liverpoolu", izjavio je zadovoljno Haland.

S četiri gola u dvije utakmice mladi Norvežanin dijeli prvo mjesto na listi strijelaca Lige prvaka sa Sergeom Gnabryjem. Obojica su mrežu protivnika zatresli četiri puta. Haland se predstavio nogometnoj Europi na debiju u Ligi prvaka kad je postigao hat-tricku u razbijanju Genka 6:0.

Time je postao najmlađi igrač koji je zabio hat-trick u debiju u Ligi prvaka.

Već je skrenuo pozornost na sebe u dresu Norveške

Da se oko njega nešto ozbiljno kuha, Haland je pokazao još ranije ove godine kada je na Svjetskom nogometnom prvenstvu za reprezentacije do 20 godina postavio veliki rekord.

Sin norveške legende Alf-Ingea Halanda, koji je nosio dres Leedsa i Manchester Cityja, i kojem je Roy Keane onim zastrašujućim startom uništio karijeru, postigao je ukupno devet golova u jednoj utakmici. Norveška je u posljednjoj utakmici grupne faze svjetske smotre porazila Honduras 12:0, a trostruki hat-trick uspio je zabiti 18-godišnji napadač Norveške.

Bilo je to veliko iznenađenje za brojne pratitelje nogometa, ali ne i za ljubitelje popularnog Football Managera, igre u kojoj je Haland u već nekoliko serijala jedan od najvećih napadačkih talenata. U toj je svjetski poznatoj videoigri već u prošlom izdanju bio jedan od najperspektivnijih napadača, a ovoga ga je ljeta u svoje redove iz Moldea Salzburg doveo za pet milijuna eura.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više