Esport

Nova hit igra već postavlja rekorde: 10 milijuna igrača u samo tri dana

Screenshot: Apex Legends

APEX Legends 72 sata nakon izlaska igralo je više od 10 milijuna igrača, a čak milijun ljudi je igru igralo istovremeno. Fortniteu je trebalo gotovo pet puta više vremena da privuče jednak broj igrača, čak dva tjedna.

>Je li napokon stigla igra koja će s trona skinuti Fortnite i PUBG?

Gerilski marketing, kvalitetna izvedba i kombinacija iskušanih i provjerenih elemenata igre dali su rezultata i Apex Legends je ostvario ogroman uspjeh. Već četiri dana nova je igra najgledaniji sadržaj na Twitch.tv platformi. Ne, više se ne radi o plaćenoj promociji, a najvećem streameru današnjice i zaštitnom licu Fortnitea Tyleru "Ninji" Blevinsu u naslovu streama na kojem igre Apex Legends stoji: "Ovo više nije reklama... Igra je jednostavno zabavna".

Screenshot: Twitch.tv

U 72 sata od izlaska Apex Legends je zaigralo više od 10 milijuna igrača, a čak njih milijun igralo ju je istovremeno. Time je postavljen novi rekord, a Fortniteu je za privlačenje jednakog broja igrača trebalo dva tjedna. Apex Legends je tako u velikom stilu ušao u elitni klub igara koje se mogu pohvaliti takvim rezultatima. 

Igra nije ništa revolucionarno. Svijet je već viđen, kao i mehanike u igri, ali ono što je čini posebnom je upravo ta kombinacija elemenata. Posebne sposobnosti osam različitih likova u igri podsjećaju na igre Overwatch i MOBA, unose raznolikost i dodatnu stratešku dubinu. Sustav pucanja i borbe je kvalitetan i provjeren. Smanjen je broj igrača u odnosu na druge battle royale igre, pa ih se na mapi natječe 60, odnosno 20 timova po tri igrača.

Smrt u igri ne znači čekanje da meč završi jer suigrači mogu oživljavati ako im se za to pokaže prilika. Prikupljanje predmeta je ubrzano i pojednostavljeno, zbog čega se igrači više mogu posvetiti igri, a manje vremena provesti u različitim izbornicima. Sve se čini poznato, a opet svježe i zabavno. Igra je potpuno besplatna i dostupna za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Igrači se zato ne trebaju previše navikavati na igru. Osjećaj je poznat, kontrole na PC-ju intuitivne i dobro prilagođene tempu igre. Zasad se ne pojavljuju problemi u balansu likova i oružja, a s obzirom na vrijeme provedeno u igri i nepoznati suigrači, s kojima će vas spojiti ako nemate svoju ekipu, bili su dobro raspoloženi i timski nastrojeni. 

Već sada se čini da će Apex Legends uzeti dio igrača od konkurencije i tu bi mogao više stradati Fortnite nego PlayerUnknown's Battlegrounds, koji je realan i ozbiljniji. Međutim, za to ćemo se morati strpjeti. 

Pročitajte više