Esport

Pokušali su dovesti Messija u Real Madrid u FIFA-i 19. Evo što se dogodilo

Pokušali su dovesti Messija u Real Madrid u FIFA-i 19. Evo što se dogodilo
Screenshot: FIFA 19

TRANSFER Lea Messija iz Barcelone u Real Madrid vjerojatno nikad nećemo vidjeti, barem u stvarnosti, ali zato bismo mogli u najpopularnijoj nogometnoj igri današnjice. Koliko FIFA 19 zapravo realno simulira detalje iz nogometnog svijet i hoće li Messi u igri prijeći u Kraljevski klub i za koju cijenu?

>Danijel Subašić na naslovnici PES-a 2019

YouTuber Rich Leigh potrudio se saznati pod kojim to uvjetima u Career modu u FIFA-i 19 Leo Messi prelazi u Real Madrid i je li to uopće moguće. Njegova prvotna ponuda iznosila je 125 milijuna funti, ali Messijev menadžer tražio je više, i to dosta više – 180 milijuna funti.

Screenshot: FIFA 19

Plaćanjem tog iznosa ne bi ostalo dovoljno sredstava za plaću. Nije prihvaćena ni ponuda od 144 milijuna, ali na kraju, kako to obično biva u pregovorima, našli su se negdje na zlatnoj sredini i 158 milijuna funti.

Slijede pregovori oko ugovora sa samim virtualnim Messijem. Zadovoljan je trogodišnjim ugovorom i odštetnom klauzulom od 275 milijuna funti, iako to ni u igri vjerojatno nitko neće platiti.

Screenshot: FIFA 19

Kako je u Barceloni zarađivao 500 tisuća funti tjedno, dobio je istu ponudu i, na iznenađenje mnogih – prihvatio. Messi tako u FIFA-i 19 postane igrač Reala za 158 milijuna funti, odnosno 180 milijuna eura i jednaku plaću kakvu ima u Barceloni. Cijeli video možete pogledati na kanalu Rich Leigh.

Screenshot: FIFA 19

Messi je spreman za El Clasico, polufinale Kupa kralja koje se igra u srijedu u 21:00. Barcelona je po svakom kriteriju favorit, ali to je El Clasico i sve je moguće. Kraljevski klub se uspio stabilizirati i povezati četiri pobjede u nizu, a večeras ćemo saznati mogu li protiv Barcelone upisati i petu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara