Novi izbornik Španjolske: Ovo je nova era, ne želim raspravljati o Ramosu i bilo kome

Foto: Epa

LUIS ENRIQUE više nije izbornik španjolske reprezentacije. Španjolska se od Svjetskog prvenstva oprostila u fazi osmine finala šokantnim porazom od Maroka, a čelnici tamošnjeg nogometa nisu mogli Enriqueu oprostiti takvo ispadanje. Njegov nasljednik je Luis de la Fuente, dosadašnji izbornik U-21 reprezentacije. 

U prvom obraćanju javnosti on je rekao da počinje "nova era" španjolskog nogometa, a da su vrata reprezentacije svima otvorena, aludirajući na činjenicu da Sergio Ramos i David De Gea nisu bili u Kataru.

"Danas počinje nova era u našem nogometu. Imamo formiranu ideju, a na početku, vrata su otvorena za sve igrače. Trebala mi je jedna sekunda da pristanem na ponudu i kažem da želim biti izbornik Španjolske", rekao je Luis de la Fuente pa je dodao:

"Neću ulaziti u rasprave o Ramosu ili nekom drugom igraču. Busquets? Naravno da bih volio da nastavi igrati, a ja iskreno ne želim da budemo nacija s 48 milijuna nogometnih trenera, već 48 milijuna nogometnih navijača. Moramo napredovati i biti otvoreni za sve opcije. Na Svjetskom prvenstvu smo vidjeli i neke dobre stvari, ali se moramo prilagoditi."

De la Fuente je godinama u sustavu španjolskog reprezentativnog nogometa, kroz koji je postepeno napredovao do mjesta izbornika A selekcije. Kao igrač bio je član Athletic Bilbaa i Seville, a baskijski klub vodio je i kao trener prije nego što je 2013. preuzeo U-18 reprezentaciju. Bio je europski prvak u U-21 i U-19 konkurenciji.

Pročitajte više