Novi odbojkaški spektakl u Italiji: Macerata će nakon Trentina uzeti skalp i Cuneu

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Peto kolo prvenstva Italije, još se strasti nisu stišale od ponedjeljka i velikog derbija kojeg je Macerata odigrala protiv prvaka Trentina, a već im stiže drugi velikan, prvak Italije pretprošle sezone i osvajač kupa prošle sezone - moćni Cuneo.

Za ove dvije ekipe trenutno nema odmora, u srijedu su igrale 1.kolo lige prvaka po skupinama, zabilježile startne pobjede identičnim rezultatom 3:1, uz prilično neuvjerljivu igru. Macerata je doma pobijedila Lokomotiv iz Novosibirska, dok je Cuneo bio u gostima kod njemačkog Unterhachinga i čim su se vratili praktički moraju ponovo na put, ovaj put na jug, u regiju Marche.

Ekipu Macerate smo do u najsitnijih detalja pretresli u analizi za ponedjeljak, velika pobjeda nad moćnim Trentinom im je sigurno dala veliki podstrek za daljnji napredak, i tu pobjedu sad moraju potvrditi protiv gostiju iz regije Piemonte na granici sa Francuskom. Ritam je ubitačan, ali svi znaju koliko bi im pobjeda u derbiju značila, odvojili bi se na samom vrhu tablice A1 lige, a uz to moral ekipe bi bio u nebesima. Momčad je ista, strašan lineup, a poseban motiv ima primač Parodi, koji je zajedno sa trenerom Giulianijem došao iz Cunea ovog ljeta.

Protivnik Cuneo zaslužuje da mu se posveti dužno poštovanje. Ekipa koja svojom snagom legitimno puca na trofej u svim natjecanjima u kojima se natječe, lani je sezona bila relativno neuspješna unatoč osvajanju superkupa i kupa Italije, prvenstvo i liga prvaka su im izmaknuli. Zbog toga nisu štedjeli ovog ljeta, išli su u jaki shopping. Dijagonalu Nikolova koji je već u godinama zamjenio je povratnik u Italiju - brazilac Visotto, prvotimac reprezentacije koja je tekući prvak svijeta dok je na poziciji primača gorespomenutog Parodija odmjenio Earwin N'Gapeth, francusko čudo od djeteta koji je stigao iz prvaka Francuske Toursa. Njemu je velika karijera bila suđena, dečko je još kao kadet osvajao juniorska prvenstva Europe i bio MVP natjecanja među dvije godine starijim kolegama. Ipak, još nismo vidjeli od njega razinu koju pokazuje u reprezentaciji i proteklih godina u dresu Toursa, ipak je tesko doći u najjaču ligu svijeta. Ostatak ekipe je sačuvan od lani, sve svjetske top klase - tehničar Nikola Grbić (po našem skromnom mišljenju najbolji tehničar svih vremena), srednjak Mastrangelo koji je i sa 36 godina glavni adut talijanske reprezentacije. Nikako nebi smjeli zanemariti odlične internacionalce, primača Wijsmansa (Belgija) i odličnog libera Henna (Francuska). Ovu skupinu svjetskih top odbojkaških zvijezda vodi trener Gulinelli, koji je svoje ime izgradio vodeći ekipe u A2 ligi ili ekipe sa dna A1 lige, uz kratke izlete u Grčku i Tursku. Lani je zamalo napravio čudo i sa osrednjom ekipom Castellana Grotte koja je već bila otpisana skoro ostao u ligi. Taj niz pobjeda je sigurno zaintrigirao čelnike Cunea koji su mu odlučili pružiti šansu karijere, i privilegiju da vodi jednu ekipu iz samog vrha europske i svjetske odbojke.

BetPlace.net preporučuje:

Kada se nalaze dvije ovako jake ekipe, kao što su Macerata i Cuneo, jasno je da odlučuju nijanse i inspiracija pojedinca. Nažalost kako utakmica nije pokrivena TV kamerama, nećemo moći u njoj uživati. Na papiru razlike individualne razlike nema, sami odlikaši i najbolji igrači svijeta na svojim pozicijama, ali ipak po nama ima tu nekih činjenica koje razdvajaju u ovom trenutku Maceratu i Cuneo. Činjenica je da Cuneo ne igra dobro, imali su jako lagan raspored u ligi, pa su opet prosuli dvaput po bod u Vibo Valentii i doma protiv Latine. Ta činjenica nije baš utješna, jer uigranost nebi smjela biti problem, ipak je kostur ekipe već godinama u Cuneu. Gdje je problem? Po nama to bi mogao biti trener, ipak nikad u karijeri nije vodio ovakvu ekipu, ciljevi njegovih poslodavaca su uglavnom bili ostanak u ligi, ne borba za naslov. Također, imali su gostovanje u Njemačkoj, dakle sigurno ih je i put bar malo iscrpio, dok je Macerata igrala kod kuće protiv Rusa. Treća stvar je trener Macerate, koji je u dvije godine uzeo 3 trofeja sa Cuneom, Giuliani. Ako netko zna sve o Cuneu, to je on. Dakle moramo dati prednost Macerati u današnjem duelu, igraju kod kuće, u boljoj su formi od protivnika i imaju po nama značajnu prednost na klupi. Nažalost isti rezon imaju i bookmakeri koji su zasluženo dali veliku prednost domaćinu čija se pobjeda cijeni sa neigrivih 1.45 ili čak i niže. Ekstremna kvaliteta u redovima Cunea može eksplodirati svaki čas, možda je teško to očekivati danas, ali protiv njih se jednostavno ne isplati igrati po ovakvim (pre)realnim koeficijentima.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više