Novi posrtaj u Ledenoj: Medvjedima četvrti poraz u nizu

MEDVEŠČAK je u osmom kolu EBEL lige kod kuće poražen od Viena Capitalsa sa 5:2. Iako su Medvjedi dva puta vodili, 1:0 i 2:1, Austrijanci su odnijeli pobjedu. Ovo je Medvešćaku četvrti poraz u nizu.

Ledena dvorana i ovaj je put bila dupkom puna, ali su navijači razočarani otišli kućama. Viena je agresivno ušla u utakmicu i preuzela inicijativu u prvim minutama prve trećine. No, sve njihove napade odbijao je Kristan. Medvjedi su uspjeli uspostaviti ravnotežu na ledu i u 8. minuti dignuti Ledenu dvoranu na noge. Joe Prpich zabio je za 1:0 u trenucima dok je domaćin imao prednost od dva igrača više. Tim se rezultatom otišlo na prvi odmor.

I u drugu trećinu gosti su krenuli agresivnije što im se ubrzo isplatilo. Nakon što je jedan udarac uputio Werenk, Kristan nije najbolje reagirao i pločica je završila u medvjeđoj mrežu. Ali, domaćin brzo uzvraća preko Serticha koji dalekometnim udarcem sa plave crte pogađa za 2:1. To je bilo otprilike sve što su Medvjedi pokazali u čitavoj utakmici, no treba napomenuti da su igrali bez kapetana Letanga i suspendiranog Prpića.

Gosti su do kraja uspjeli izjednačiti preko Traxnera koji je zabio na asistenciju Grattona. U treći period ušlo se otvoreno s obje strane, bilo je očito da će momčad koja prva zabije odnijeti pobjedu. U tim trenucima iskazali su se vratari koji su skidali nemoguće. Ipak u 52. minuti Selmter je zabio za 3:2 nakon što je Medvešćak radio veliki pritisak na gol gostiju. Do kraja su pala još dva gola. Za goste su zabili Rodman i Bouthard.

"Oduševljen sam podrškom publike. Ovo je najljepša stvar koja mi se ikada dogodila. U prvoj sezoni ne možemo puno bolje, nemamo dugu klupu, ali idemo dokazati da smo zaslužili ovakvu publiku.", rekao je menadžer Medvešćaka Dragutin Ljubičić."

I gostujući je trener bio impresioniran atmosferom u Ledenoj.

"Nevjerojatna atmosfera. Ovo je uistinu posebno mjesto. Dobro je za ligu da ima ovakva publika. Bili smo favoriti, ali se Zagreb nije predavao. Možda smo ih malo podcijenili. Medvešćak je dobio tri utakmice u nizu i kad to napravite očekivanja vam malo porastu", izjavio je trener Kevin Gaudel.

"Bili su bolji, teško je vratiti se nakon 7:0"

Trener Medvešćaka morao je četvrti put zaredom potpisati kapitulaciju.

"Čestitke, bili su bolji. Nama se bilo teško vratiti nakon što smo izgubili 7:0 i ostali bez nekoliko igrača. Dali smo sve od sebe, publika je bila sjajna, nadam se da će i dalje biti uz nas."

Strijelac Prpich je nadodao:

"Navijači su bili sjajni i nadam se da možemo bolje. Obrana danas nije bila dobra i siguran sam da to možemo ispraviti."

EBEL liga, 7. kolo:

Medveščak – Vienna 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)

17. kolo:

Villach – Red Bull Salzburg 5-2

Redoslijed: 1. VSV Villach 14 (+1), 2. Graz 99ers 10, 3. Vienna Capitals 10, 4. Linz 9, 5. Red Bull Salzburg 7 (+1), 6. Medveščak 7, 7. Alba Volan 6, 8. Olimpija 6, 8. Salzburg 5, 9. Klagenfurt 5, 10. Jesenice 3

Pročitajte više