Novi transfer PSG-a. Stiže jedan od najtraženijih slobodnih igrača ovog ljeta?

Foto: EPA

PSG JE počeo pregovore s napadačem Marcusom Thuramom (25), jednim od najtraženijih slobodnih igrača u ljetnom prijelaznom roku, objavio je L'Equipe. Podsjetimo, francuskom nogometašu istekao je ugovor s Borussijom Mönchengladbach pa traži novi klub. 

Savjetnik PSG-a Luis Campos, koji djeluje kao sportski direktor, vidi Thurama kao čistog napadača koji savršeno odgovara prvaku Francuske, otkriva L'Equipe. Dodaje da je početak pregovora pozitivan i da bi Thuram zaista mogao završiti u pariškom sastavu. "Thuram si želi uzeti malo vremena prije nego što donese odluku iako je bližnjima rekao kako mu se sviđa projekt PSG-a", piše francuski medij.

Thuram je u siječnju odbio ponude Chelseaja, Atletico Madrida, Intera i neimenovanog njemačkog kluba. Zvijezda PSG-a i suigrač iz reprezentacije Kylian Mbappe pokušava nagovoriti Thurama na dolazak.  

Borussia Mönchengladbach mogla je zaraditi velik novac na Thuramu

Thuram je iz Sochauxa 2017. prešao u Guingamp, dok ga je Borussia Mönchengladbach dovela 2019. za devet milijuna eura. Transfermarkt Francuza procjenjuje na 32 milijuna eura. Prošle sezone postigao je 16 pogodaka i ostvario sedam asistencija za Borussiju.

Njemački prvoligaš propustio je zaraditi na napadaču, koji je u ukupno 134 nastupa za klub postigao 44 i asistirao za 29 golova. Dođe li Thuram u PSG, bit će još jedan novi igrač u klubu nakon što su dovedeni Manuel Ugarte iz Sportina i Marco Asensio, također kao slobodan igrač kojem je istekao ugovor s Real Madridom. 

Pročitajte više