nogomet

Novinar ESPN-a tvrdi da će ukrajinska legenda, a ne Bilić, voditi Lewandowskog

Foto: EPA

ANDRIJ Ševčenko neće biti dugo bez posla nakon što je nedavno dobio otkaz na mjestu trenera Genoe. Prema navodima Artura Petrosyana, novinara koji objavljuje za ESPN, Guardian, NY Times, BBC..., Ševčenko će uskoro biti potvrđen kao izbornik poljske reprezentacije, što je pozicija oko koje se spominjalo i ime Slavena Bilića.

Ševčenko je na klupi Genoe naslijedio Davidea Ballardinija, ali i otkaz dobio nakon manje od dva mjeseca rada u tom klubu. S tom je talijanskom momčadi ostvario jednu pobjedu, tri remija i sedam poraza prije no što mu je zahvaljeno na suradnji i pokazana mu izlazna vrata.

Prema navodima spomenutog izvora, 45-godišnji stručnjak uskoro će ponovno biti zaposlen kao izbornik poljske reprezentacije, a dodaje se i da će mu pomoćnik biti proslavljeni golman Jerzy Dudek. Ševčenko ima iskustva u vođenju reprezentacija jer je od 2016. do 2021. vodio Ukrajinu.

Bilić i Čačić se spominjali kao kandidati

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić i sam je, prema pisanju poljskih medija, bio u uskom krugu kandidata za ovaj posao. Nakon što je početkom mjeseca napustio kineski Beijing Guoan stavilo ga se u kontekst preuzimanja Fenerbahčea, ali i Roberta Lewandowskog i ostatka poljske momčadi.

Bilić je ponudu Poljaka imao i 2009. godine, ali ih je tada odbio i ostao u hrvatskoj reprezentaciji. Hrvatski izbornik bio je do 2012. godine, a nakon toga je vodio moskovski Lokomotiv, Bešiktaš, West Ham, Al-Ittihad, WBA i Beijing. Ranije se kao potencijalni izbornik Poljske spominjao i još jedan bivši hrvatski izbornik Ante Čačić.

Pročitajte više