BOKS

Objavljena snimka iz Wilderovog kuta. Dokazuje da je Fury govorio istinu nakon borbe

Screenshot: Twitter

TYSON FURY u noći sa subote na nedjelju pobijedio je Deontaya Wildera nokautom u 11. rundi te tako obranio naslov svjetskog prvaka po WBC-ovoj verziji.

Odmah nakon borbe u ringu se osvrnuo na novu pobjedu i dao izjavu za BT Sport, u kojoj je prvo istaknuo da je razočaran Wilderovim ponašanjem.

"Prišao sam mu i rekao: 'Dobra borba, čovječe', a on mi je rekao da mi ne želi čestitati. Odgovorio sam: 'Nema problema.' Bio sam iznenađen. Loš je gubitnik, jednostavno idiot", rekao je tada Fury, a sada se pojavila snimka koja dokazuje da je govorio istinu.

Menadžer opravdava Wildera

Nakon završetka borbe Fury je zaista prišao kutu svog rivala i zatražio je da mu oda priznanje da je bolji boksač od njega. Wilder je to odbio. 

"Neću ti iskazati poštovanje", rekao je Wilder nekoliko puta, kako se može čuti na snimci, a danas, nakon objave snimke, reagirao je njegov menadžer Shelly Finkel.

"Razgovarali smo o tome i on poštuje Furyja. Nije bio pri sebi u tom trenutku. Mislim da bi mu sad odao priznanje", rekao je Finkel kako bi smanjio štetu koju je njegov boksač napravio.

Suspendiran na pola godine

Podsjetimo, Wilder je tijekom meča trpio teške udarce, tri puta je obaran, a nakon poraza je prevezen u bolnicu na preglede, gdje je ustanovljeno da je slomio ruku te prst, zbog čega mora na operaciju.

Zbog ozljeda ga je Sportska komisija Nevade suspendirala do 8. travnja, što znači da se ne može vratiti u ring do tog datuma, osim ako mu prethodno to ne odobri liječnik.

Pročitajte više