Odvjetnik BBB-a: Tužit ćemo sve koji su pozivali na naš linč

Screenshot: HRT

PRAVNI zastupnik BBB-a Davorin Karačić izvijestio je da će navijači, koje se proteklih dana po pojedinim medijima optuživalo za sudjelovanje u neredima u Saint Etienneu, a na društvenim mrežama praktički pozivalo na linč, tužiti sve koji su ih poimence klevetali.

"Već se pripremaju materijali, skuplja se dokumentacija u obliku optužbi koje su se pojavile na portalima i društvenim mrežama. Svi koji su prozivali nekog imenom i prezimenom za kažnjiva djela na utakmici Hrvatske i Češke u Francuskoj, sami čine kažnjivo djelo klevete i morat će se suočiti s posljedicama," rekao je odvjetnik BBB-a Davorin Karačić za HRT.

Po završetku susreta na društvenim mrežama objavljena su imena navijača, koji su navodno sakrili baklje dan uoči utakmice, na osnovu objave na Facebooku uz koju je bila priložena geolokacijska oznaka na stadionu Geoffroy-Guichard u Saint-Etienneu.

To je bilo dovoljno za lavinu optužbi i prijetnji spomenutim navijačima, a na društvenim mrežama nekoliko sati nakon utakmice hrvatska javnost pozivala je na njihov linč.

Optuženi navijači dan kasnije javili su se policiji i pojedinim medijima, te im priopćili kako uopće nisu bili u Francuskoj i kako to mogu dokazati, a pravdu će tražiti na sudu.

Pročitajte više