BOKS

Oglasio se Hrgovićev protivnik: Osjetio sam njegovu bol i gubitak

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

FILIP HRGOVIĆ povukao se iz borbe karijere i ove subote se neće boriti protiv Kineza Zhileija Zhanga u Las Vegasu. Prema pisanju Boxing Scenea, najbolji hrvatski boksač otkazao je nastup zbog nedavne smrti svog oca Pere. Zhang i dalje želi nastupiti na boksačkoj priredbi koju ovog vikenda u Las Vegasu predvode Canelo Alvarez i Dmitri Bivol, a organizator Matchroom Boxing mu traži novog protivnika.

"Iako sam jako razočaran situacijom, osjetio sam njegovu bol i gubitak. Naime, i ja sam prije nekoliko godina imao tešku borbu odmah nakon što sam ostao bez jednog roditelja. Teško me to pogodilo", napisao je Kinez na Instagramu pa dodao:

"Ubio sam se od treninga za ovaj meč i nadam se ću dobiti priliku da ovoga vikenda pokažem svoje vještine i svoju snagu, a onda se nakon toga možemo vratiti nedovršenom poslu."

Zhang i Hrgović trebali su odlučiti o tome tko će biti izazivač za IBF-ov pojas koji se trenutno nalazi kod Ukrajinca Oleksandra Usika. Ako Zhang u subotu bude imao novog protivnika, to neće biti eliminacijski meč jer IBF-ova pravila nalažu da se isti mora prebaciti na novi datum.

Pročitajte više