Presuda Mamiću

Oglasio se i HNS: Evo kako komentiraju presudu u kojoj je osuđen njihov direktor

Davor Javorović/Pixsell

HRVATSKI nogometni savez oglasio se službenim priopćenjem nakon što je njegov izvršni direktor Damir Vrbanović, zajedno sa Zdravkom i Zoranom Mamićem te Milanom Pernarom osuđen za izvlačenje novca iz Dinama.

Vrbanović je nepravomoćno osuđen po trećoj točki optužnice, odnosno za podjelu odštete za transfer Dejana Lovrena. Dobio je tri godine zatvora. Zdravko Mamić dobio je šest i pol godina, Zoran četiri godine i 11 mjeseci, a Milan Pernar četiri godine i dva mjeseca. Mamić stariji presudu je dočekao u Međugorju, a ni ostali okrivljenici nisu se pojavili na izricanju presude Županijskog suda u Osijeku.

Za Mamićem je izdana međunarodna tjeralica, a preostala trojica pravomoćnost presude čekat će na slobodi. HNS je ovako "komentirao" činjenicu da je njihov izvršni direktor i glavni operativac dobio nepravomoćnu zatvorsku presudu.

"Hrvatski nogometni savez neće komentirati nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Osijeku. Savez će ovaj pravosudni slučaj službeno komentirati po pravomoćnosti presude", stoji na službenoj stranici HNS-a.

Pročitajte više