Svjetsko prvenstvo u rukometu

Ogromna pobjeda Hrvatske za drugi krug! U četvrtak derbi koji može sve odlučiti

Foto: EPA

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

HRVATSKA je pobjedom protiv Makedonije (31:22) izborila drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva i sigurno će u drugi krug prenijeti bodove.

Budući da je pobijedila i Island i Makedoniju, a jedna od tih reprezentacija će uz Hrvatsku i Španjolsku proći dalje, Hrvatska u Köln prenosi najmanje dva boda iz prve faze.

Hrvatska do kraja prve faze natjecanja ima dvije utakmice - protiv Bahreina u srijedu i protiv Španjolske u četvrtak. I dok je susret s Bahreinom rezultatski gotovo nebitan jer se bodovi u drugom krugu prenose samo iz okršaja s reprezentacijama koje su prošle dalje, utakmica sa Španjolskom je jedna od najbitnijih na cijelom prvenstvu.

Protiv Španjolske utakmica odluke

Pobjeda protiv Španjolske dovela bi Hrvatsku na korak od polufinala, u koje će proći samo dvije najbolje reprezentacije iz drugog kruga. A u drugom krugu Hrvatsku u Kolnu vjerojatno očekuju dvoboji s Francuskom, Njemačkom i Brazilom/Rusijom.

Ako bi pobijedila Španjolsku i tako prenijela četiri boda, Hrvatskoj bi vjerojatno bila dovoljna još četiri za prolazak u polufinale. To znači da će Hrvatska za polufinale morati pobijediti ili svjetskog prvaka ili domaćina natjecanja. S porazom od Španjolske, Hrvatskoj bi za polufinale vjerojatno trebale sve pobjede u drugom krugu, a u to bi teško vjerovali i najveći optimisti.

Pobjeda protiv Makedonije posebno je bitna zbog Olimpijskih igara. Plasman na kvalifikacijski turnir, što je glavni cilj Hrvatske na ovom prvenstvu, izborit će reprezentacije koje natjecanje završe od druge do sedme pozicije, što znači da Hrvatska nakon drugog kruga mora biti među četiri najbolje reprezentacije svoje skupine. 

Dva prenesena boda protiv Islanda/Makedonije olakšat će posao Duvnjaku i društvu u ostvarenju tog cilja. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više