FIFA THE BEST

Okršaj poznatih Engleza zbog Ronalda i Messija: "To ga ne čini boljim"

Screenshot: Twitter

LIONEL MESSI jučer je osvojio FIFA-inu nagradu The Best za najboljeg igrača svijeta u 2019. godini. Njegovo osvajanje nagrade izazvalo je burnu reakciju javnosti, a mišljenja su na Twitteru razmijenili Gary Lineker, bivši engleski nogometaš, i Piers Morgan, poznati engleski novinar i voditelj. 

>>> FIFA The Best: Dalić Modriću nije dao ni bod. Evo kako su glasali Žuti i Kek

>>> Kapetani regije složni: Svi osim Modrića najviše bodova dali jednom čovjeku

Prije nekoliko dana Morgan je objavio intervju s Ronaldom nakon čega je poručio da je Portugalac za njega najbolji igrač ikad iako je prije dvije godine tvrdio da je to Messi.

Nova rasprava

I nakon sinoćnje ceremonije Morgan je poručio da je Ronaldo imao bolju godinu od Messija, a Lineker je onda odlučio izraziti neslaganje. 

"U 2019. godini jedan igrač osvojio je dvije titule s klubom i jednu s reprezentacijom. Postao je prvi sa 100 pobjeda i 125 golova u Ligi prvaka. Prvi igrač koji je službeno dao 700 golova i prvi koji u svojim vitrinama ima titule Premiershipa, La lige i Serie A. Zašto je Lionel Messi taj koji je osvojio FIFA-inu The Best nagradu", napisao je Morgan, a onda je stigao Linekerov odgovor:

"Drži se bilo čega osim nogometa. Ronaldo je fantastičan igrač, ali Messijeve brojke ove godine su superiorne. Njegova igra je na drugom nivou. I on je osvojio duplu krunu. To što si imao intervju s njim ne čini ga boljim."

Pročitajte više