Olić: Na zadnja tri SP-a nismo dobili na otvaranju, a onda je bilo jako teško

Foto: Igor Kralj/Pixsell

HRVATSKA u subotu u 21 sat u Kalinjingradu otvara SP protiv Nigerije u susretu 1. kola skupine D.

Ivica Olić, član Dalićevog stručnog stožera, bio je na SP-ima 2002., 2006. i 2014. godine. Sva tri puta Hrvatska je gubila prvu utakmicu i nije prolazila skupinu.

"Jako je teško poslije nadoknađivati poraz u prvom kolu. Nemaš više prava na kiks i u sljedeće dvije utakmice moraš uzeti maksimalan broj bodova. Ta prva utakmica je strašno bitna jer ti daje dobru bazu za drugi krug ako pobijediš. No ja vjerujem da će biti dobro", rekao je Ola za HRT.

Hrvatska se za Nigeriju pripremala protiv Senegala u Osijeku, gdje je okrenula i na kraju slavila 2:1.

"To su dosta slične reprezentacije. I po stilu i po igri. Senegal je pokazao koliko može biti opasan ako se ne vraćaš na vrijeme iza lopte, a takva je i Nigerija. Oni imaju tri-četiri jako dobra igrača u napadu, što je tipično za Afrikance i njih jako dobro koriste. Ne smije im se ostavljati puno prostora jer onda mogu biti jako opasni", analizirao je Olić i dodao:

"Kod nas su svaki put očekivanja velika, u tome smo prvaci svijeta. Lako se zapalimo i napravimo atmosferu kao da smo najjači. No ako pogledate koje reprezentacije nisu na prvenstvu, Nizozemska, Italija i Čile, moramo biti sretni što smo uopće na Svjetskom prvenstvu."

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više