Olić otkriva: "Uvažit ćemo zahtjeve klubova, ali svi će dobiti priliku nametnuti se za SP"

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija odradila je prvi dan priprema za prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika u Miamiju te Dallasu.
 
Trener reprezentacije Ivica Olić govorio je o dojmovima i planovima u budućnosti.
 
"Prvi je trening, bez velikog intenziteta, služio da se uđe u ritam rada i da se dečki regeneriraju nakon puta, kako bismo spremni dočekali utakmice. S obzirom na kasni dolazak i umor, prvu smo večer iskoristili za odmor i spavanje, a kasnije će biti vremena i za druženje", rekao je Olić te kao najveću prijetnju u redovima Perua istaknuo Farfana, koji igra s Vedranom Ćorlukom u Lokomotivu.
 
"Analizirat ćemo kako bi Peru mogao igrati. Jedan od njihovih najneugodnijih igrača, možda i najbolji - neovisno o godinama - i dalje je Farfan koji igra u vrhunskoj formi i trebao bi produljiti ugovor s Ćorlukinim Lokomotivom na još dvije godine. On im je vođa, ali imaju još kvalitetnih igrača, što garantira dobru utakmicu."
 
Susreti s Peruom i Meksikom, kao i onaj s Brazilom u lipnju, trebali bi pomoći kao priprema za najtežu utakmicu u skupini na prvenstvu, onu protiv Messija i društva.
 
"Peru i Meksiko igraju drugačije od europskih momčadi, reprezentativci im dobrim dijelom igraju u ovom dijelu svijeta i sigurno će pokazati kvalitetu koju bruse u češćim susretima s Argentinom i Brazilom. Znali su im čak i pomrsiti račune. Moramo isprobati i alternativne sustave, kako na treningu tako i na samim utakmicama", izjavio je Ola pa dodao:
 
"Kadar je velik, ali imamo dva dvoboja u kratkom vremenu te ćemo uvažiti i neke zahtjeve klubova. Tako će lijepu priliku dobiti i oni koji manje igraju, kako bi se probali nametnuti za konačan popis za Rusiju. Svi su dobro, osim Kramarića koji ima želučanih problema, no vjerujemo da će već od sutra biti u pogonu."

Pročitajte više