Osječki suci dobili najteži zadatak: Rijeka danas navija za Cibaliju

Foto: Hina
 

MOŽE LI Rijeka doista ove sezone ispisati povijest i osvojiti naslov prvaka ispred Dinama, pitanje je koje će mučiti navijače dva kluba vjerojatno do posljednjih utakmica sezone. Svaki susret do tada za Rijeku je kao finale jer aktualni prvak zaostaje samo šest bodova i s novim pojačanjima koja su stigla ove zime ide po prvo mjesto.

Lov na Rijeku "modri" nastavljaju danas već od 15 sati u gostima kod Cibalije koja je na samom dnu sa samo jednom pobjedom ove sezone. Ivajlo Petev računa na sigurna tri boda dok Rijeku čeka nešto teži zadatak od 17 sati u Zaprešiću kod Intera. U prošlom kolu Rijeka je kod Osijeka slavila s 3:2, a Inter se iz Vinkovaca vratio s 1:1 i za pobjedu ne zna već šest utakmica.

Trener Rijeke Matjaž Kek ne želi da mu igrači razmišljaju o stanju na tablici, koncentriran je samo na sljedećeg protivnika. 

"Ispred nas je novo iskušenje i nova izazovna utakmica. Koncentrirani smo na protivnika koji je bio dosta neugodan u posljednjim utakmicama i koji se znao postaviti protiv nas. Prije svega razmišljamo o sebi i kvaliteti igre da bi došli do pozitivnog rezultata", rekao je Kek i dodao:
 

 
"To je nezgodno gostovanje, ali motiv je uvijek isti. Priča da su oni mali klub, a mi veliki... Uvijek je dobro prodavati takvu priču, ali oni imaju kvalitetu i organizaciju koja ih krasi te nisu nezasluženo na mjestu na kojemu jesu".

Rijeka je tijekom zime pojačala napad povratkom Romana Bezjaka iz Njemačke, no i dalje leti na krilima sjajnog Franka Andrijaševića koji je u Osijeku zabio dva gola i prvi je strijelac lige. Osim ubojitog napada, Rijeka ima i najbolju obranu lige, samo 10 primljenih golova u 22 utakmice, a za poraz ne zna već više od godinu dana. Josip Elez, povratnik iz Serije A, jedan je od ključnih Kekovih ljudi u obrani. Uoči Intera je najavio:

"Pred nama je jako važna utakmica. Nisam dugo u Rijeci, ali znam koliko je teško igrati u Zaprešiću i koliko dugo stoji taj niz nepobjedivosti. Protiv Intera ćemo ući kao u svaku utakmicu, nebitno da li je to Inter, Osijek ili Dinamo. Svaku utakmicu pojedinačno gledamo protivnika i idemo po pobjedu, po tri boda što je za nas najvažnije".

Rijeka je i dalje vodeća s 55, Dinamo je na drugom s 49, Hajduk na trećem s 41 bodom, a Osijek je na četvrtom s 38.

U završnici sezone bit će važan svaki bod, a svaki detalj, pa i kriva odluka suca, može odlučiti prvenstvo, što Rijeka iz vlastitog iskustva dobro zna. Nakon pritisaka s Kvarnera, Hrvatski nogometni savez je u proljetni dio sezone ušao s najavom velikih promjena u sudačkoj organizaciji i načinu na koji se delegiraju suci. Tako su poludirigiranim ždrijebom određeni suci i za ovo kolo, a zanimljivo je da će i Rijeci i Dinamu suditi dobro poznati osječki suci. U Zaprešiću pravdu dijeli Ante Vučemilović-Šimunović, Grgić, Petrović i Bel, a u Vinkovcima Damir Batinić, Burilo, Conjar i Pataki.

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više