JUNIORSKA LIGA PRVAKA

Legenda Hajduka poručila HNS-u: Zaštitit ćemo našu djecu od vašeg apsurda

Foto: hajduk.hr

NAKON što je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora HNS odlučio prijaviti juniore Dinama za nastup u Ligi prvaka iduće sezone, iako je u trenutku prekida hrvatskog prvenstva Hajduk bio vodeći na tablici, uz jednu utakmicu više od zagrebačkog kluba, stižu oštre reakcije iz Splita.

Juniorsko prvenstvo Hrvatske prekinuto je zbog epidemije koronavirusa početkom ožujka. U trenutku prekida momčad Hajduka imala je 42 boda u 17 odigranih utakmica (2,47 bodova po utakmici), a momčad Dinama 40 bodova u 16 odigranih utakmica (2,5 bodova po utakmici). Hajduk pritom ima bolju gol-razliku i bolji međusobni omjer s Dinamom. HNS je pojasnio odluku mišljenjem Uefe koja je u dopisu navela kako su druge zemlje koje su bile u sličnim situacijama koristile metodu omjera osvojenih bodova i odigranih kola (koeficijent). 

Hajduk: Žalit ćemo se, trebali smo igrati majstoricu

Voditelj Akademije HNK Hajduka "Luka Kaliterna" Boro Primorac, koji je većinu trenerske karijere proveo na klupi uz Arsenea Wengera, osvrnuo se na odluku Izvršnog odbora HNS-a  te istaknuo da će Hajduk iskoristiti sva pravna sredstva da zaštiti svoju djecu od apsurda njihovog matičnog saveza. 

"S obzirom na dosadašnju praksu Hrvatskog nogometnog saveza, drukčiju odluku nismo ni očekivali. Prvi put kada se ova tema pojavila u javnosti, jasno smo zauzeli stav da će svaka administrativna odluka biti nepravedna prema jednom od sudionika. Smatrali smo da je najpravednije rješenje odigravanje majstorice kako bi mladi igrači obiju momčadi dobili priliku da na zelenom terenu, a ne za zelenim stolom, odluče o juniorskom prvaku Hrvatske za ovu sezonu.

Ova apsurdna odluka Hrvatskog nogometnog saveza sigurno ne šalje poruku pravednosti prema djeci koja su tijekom cijele sezone marljivo trenirala i zaslužno se nalazila na vrhu prvenstvene tablice u trenutku obustave natjecanja. Bez obzira na tu činjenicu i na druge argumente koji idu u prilog Hajduku, kao sportaši nismo ni u jednom trenutku tražili ni željeli da nas se administrativnom odlukom proglasi prvacima ili da mi budemo ti koji će igrati juniorsku ligu prvaka. HNK Hajduk će se žaliti na donesenu odluku te ćemo iskoristiti sva pravna sredstva koja nam stoje na raspolaganju kako bismo zaštitili našu djecu, trenere i sam Klub", poručio je Primorac. 

Hajduk je u službenom priopćenju dodao kako se u trenutku obustave prvenstva Prve HNL za juniore njihov klub nalazio na prvom mjestu s utakmicom više i dva boda više od Dinama. Hajdukovi juniori osvojili su i jesenski naslov prvaka, u jedinom direktnom srazu ove sezone svladali su Dinamo rezultatom 1:0 te su u ukupnom zbroju imali za 11 pogodaka bolju gol-razliku od drugoplasiranog Dinama. 

Pročitajte više