Otac Chrisa Kirklanda osvojio 10,000 funti jer se prije 14 godina okladio da će njegov sin braniti za Englesku

EDDIE KIRKLAND, otac golmana Wigana, Chrisa, koji je sinoć u drugom poluvremenu zamijenio Paula Robinsona u prijateljskoj utakmici protiv Grčke, zaradio je oko 110 tisuća kuna jer se 1992. kladio da će njegov sin braniti za Englesku prije nego što napuni trideset godina.

Otac je imao puno vjere u svog tada 11-godišnjeg sinčića, jer je uložio 100 funti na omjer 100:1, što se 14 godina poslije i isplatilo, jer je Chris debitirao protiv Grčke i ne samo što je sačuvao mrežu netaknutom i sjajno obranio Karagounisov udarac, nego je ocu i nekolicini njegovih prijatelja i kolega s posla, koji su također tipovali na Eddijevog sina, priskrbio finu svoticu.

Posljednjih godina nije izgledalo da je golmanov otac mudro uložio novac, jer je Kirklandova karijera dosad bila obilježena ozljedama i statusom rezerve Dudeka i Reine na Anfieldu. Nakon dolaska Španjolca otišao je prošle godine na posudbu u West Bromwich, da bi početkom ove godine prešao, također na posudbu u Wigan.

"Ponosan sam na svog sina. Čak i prije nekoliko godina bio sam uvjeren da će igrati za Englesku i to se ostvarilo, što je fantastično", izjavio je Kirkland senior za BBC.

William Hill, glasovita kladionica, obajvila je da je Eddie Kirkland davne 92 uložio točno 98.10 funti na omjer 100:1 i kako će, kada se odbiju "manipulativni troškovi", zaraditi točno 9.908.10 funti.

Chris Kirkland je priznao da mu je već počelo ići na živce što svi oko njega već odavno spominju tu okladu i da mu je drago da je nastupom za reprezentaciju ta priča završena.

Z.A.

Pročitajte više