Otkazi Ivankoviću zbog iranskog anti-semitizma

IZBORNIKU iranske nogometne reprezentacije Branku Ivankoviću mnogi su pred nosom zalupili vratima, odbijajući sve njegove pokušaje da organizira prijateljske susrete uoči puta na Svjetsko prvenstvo.

Ivanković, koji trenutno u Njemačkoj razgledava stadion na kojem će Iran odigrati tri utakmice, za agenciju ISNA izjavio je kako su svi njegovi organizacijski napori propali.

Naime, Ivanković je tijekom ždrijeba u Leipzigu pokušao dogovoriti susrete s još čak sedam reprezentacija, no svaki put dobio je isti, negativan odgovor.

Kako u ponedjeljak piše Persian Journal, Hrvati nisu niti naveli razlog zbog kojeg ne žele igrati s Iranom, dok su Rumunji jasno naglasili kako je njihov neodaziv znak protesta protiv anti-izraelske politike koju vodi iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad.

Podsjetimo, Ahmadinejad je u desetom mjesecu izazvao brojne prosvjede izjavom kako Izrael treba izbrisati s karte svijeta, da bi u četvrtak u pitanje doveo i sam Holokaust. Poentirao je ponovnom uvredljivom izjavom da Izrael treba premijestiti u Europu. Svjetski čelnici složni su kako su preblago reagirali na izgrede iranskog predsjednika.

Iz iranskog nogometnog saveza također ne pristižu optimistične vijesti.

"Već sam nekoliko puta upozoravao na prijateljske utakmice koje nam otkazuju zbog razloga koji nemaju nikakve veze s nogometom." - za Persian Journal kazao je predsjednik iranskog nogometnog saveza Mohammad Dadkan.

Naš nogometni stručnjak ipak ne gubi nadu te i dalje ulaže napore kako bi svoju momčad što bolje pripremio za nadolazeće svjetsko prvenstvo.

"Portugal bi vrlo lako mogao i do polufinala u Njemačkoj i oni su definitivni favoriti. No, unatoč svim problemima koje imam ponosan sam na svoju momčad. Bit će jako teško adaptirati se igri europskih, afričkih i latino-američkih reprezentacija, njihov stil igre potpuno je drugačiji od našeg." - kazao je Ivanković, a prenosi Goal.com.

Pročitajte više